Veselin Vujović
 REUTERS/Damir Sagolj
SP RUKOMETAŠA

VUJOVIĆ NE VJERUJE DUVNJAKU I DRUŠTVU?! Bivši trener Zagreba i izbornik Slovenije uoči završetka prvog kruga: 'Hrvatska mi ne izgleda kao favorit'

'Mislim da je skupina u Rouenu najslabija od svih. Hrvatska, istina, pobjeđuje, ali mislim da ne igra dobro. Ima velikih problema u obrani. E, sad, hoće li se nešto promijeniti, ne znam, vidjet ćemo s Njemačkom.'
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. siječanj 2017. 12:51

Slovenija je “zabriljirala” protiv Tunisa. Sva je sreća što su se spasili i sebe i mnoga pitanja koja bi ostala u zraku da su izgubili jer zbog toga su mogli propatiti Makedonci, a Islanđani još uvijek stignu.

Nakon odličnih izdanja na startu Slovenija je jedva spasila bod s Tunisom.

- Ma, što reći, gubili smo sedam razlike u drugom dijelu, završili smo utakmicu sa 5:0, sve nam se poklopilo za 22:22. I to da ne primimo gol, i da posljednju akciju odigraju Zarabec i Janc. Ne znam kako bih Makedoncima pogledao u oči da je ispalo drukčije - ljutit je nakon utakmice bio trener Slovenije Veselin Vujović.

Balkansko ponašanje

Sam je priznao...

- Cijelu pripremu za utakmicu govorio sam o tome da se ne smijemo ponašati kao Balkanci i nakon svega dobrog raditi tako loše stvari. Ništa nije pomoglo. Nama ta utakmica nije značila baš ništa, ali sam nas je Bog sačuvao od sramote. Da se razumijemo, Tunis nije bez veze, ali ipak mi si to nismo smjeli priuštiti. Ali kada igrači pomisle da su igračine, to je tako. Bolje se spustiti na zemlju.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Kako vam izgleda kvaliteta rukometa na SP-u?

- Iskreno nije baš nešto posebno. Mislim da s godinama zbog opterećenja to konstantno opada. Sve su to ustaljene sheme, malo je novih stvari. Po meni, Francuska ne igra dobro, ali je i dalje favorit broj 1, rutinski rješava stvari. A od onih koji igraju dobro, vidim Dance i Nijemce kao klasične favorite. Imaju tu brzinu, energiju, sustav koji uvijek funkcionira. Sviđa mi se i kako igra Norveška, ona bi mogla biti iznenađenje.

Mnogi spominju Švedsku?

- Ja ne jer oni uvijek protiv Danaca igraju dobro, a kad je frka, ne ide im. Mislim da su i sada na tom tragu.

Skupina C je najslabija

Hrvatsku ne spominjete?

- Mislim da je skupina u Rouenu najslabija od svih. Hrvatska, istina, pobjeđuje, ali mislim da ne igra dobro. Ima velikih problema u obrani. E, sad, hoće li se nešto promijeniti, ne znam, vidjet ćemo s Njemačkom. To će sigurno biti test za momčad, prvi te vrste na SP-u. Želim reći da su u Riju do Poljske izgledali bolje pa su ispali. Možda je sada bolje ovako. Volio bih da dođete do Pariza pa da se tamo po mogućnosti i nađemo.

Kakvi su uvjeti u Metzu, u Rouenu se svi žale?

- Nama su uvjeti odlični, i hotel i dvorana, sve je u najboljem redu, još kad bismo pobjegli od ovog što nam se događa kao protiv Tunisa, bilo bi savršeno - zaključio je Veselin Vujović.

Linker
24. travanj 2024 15:35