REUTERS
'KOD HRVATA JE POLITIKA U SPORTU..'

VUJOVIĆ SI ZAUVIJEK ZATVORIO VRATA HRVATSKE REPREZENTACIJE? 'Mnogi s takvim rječnikom bi htjeli da im se digne spomenik, a ne zaslužuju ime na grobu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. veljača 2017. 17:13

Izbornik rukometne reprezentacije Slovenije i bivši trener PPD Zagreba Veselin Vujović posljednjih je dana jedan od najtraženijih sportskih djelatnika u regiji. Nakon što je u Zagrebu nakon povratka sa SP-a u Francuskoj rekao da bi volio biti hrvatski izbornik, pa dan poslije za slovenske medije rekao kako su 'Hrvati bahati u sportu', brončani je Vujo progovorio i za srpske medije.

U intervjuu za Večernje novosti Vujović je izjavio kako bi volio voditi reprezentaciju Srbije i Crne Gore, dok se u Hrvatskoj na poziciju dolazi - uvredama.

Prenosimo jedan dio intervjua.

"Nije li simbolično što Hrvati na kraju uvek ostaju samo s broncom, a sad im je čak i to oduzeo jedan - Jugosloven?

- Kod njih je politika mnogo bliža sportu nego kod nas. Dodvoravaju se uvredama na račun nekoga tko je državni neprijatelj kako bi došli do funkcije. Ja ne mogu promatrati nekoga kao državnog neprijatelja kad tamo imam prijatelje. Ne pričam sada o kolegama, ali među ljudima koji imaju takav rječnik mnogi bi želeli da im se digne spomenik, a nisu zaslužili ni ime na grobu", izjavio je Vujović par dana nakon što je bivši izbornik Slavko Goluža za kolegu Željka Babića izjavio kako je on 'čudak kojega je sam izmislio'.


Veselin Vujovic Slovenia - time-out

* Rukomet je u Srbiji kao dijete iz prethodnog braka koje nitko ne želi čuvati, a mnogi bi sad željeli da se starateljstvo dodijeli Vujoviću.

- Od "čućemo se" do toga da se nikad nismo čuli. Tako je teklo sa Srbijom. Vječiti sam kanditat Srba i Crnogoraca. Hrvati su svjetski tim, to je profesionalni izazov. Ali, imam ugovor sa Slovenijom.

* Da u polufinalu igraju Srbija i Crna Gora, a Hrvatska i Makedonija, Vujović zna na čijoj bi klupi sjedio.

- Ni na jednoj!

* Bile bi to dve stolice, ali dokle god sjedite na trećoj, slovenskoj, nećete o tome?

- Najkomotnije bih se osjećao da vodim Srbiju i Crnu Goru. Ali, ja sam težak čovek, nema improvizacije ako hoćeš u vrh. Slovenci su mi dali odriješene ruke, zamijenio sam 14 igrača za godinu dana. To ne bi izdržale ni veće rukometne sile. Kada bih bio selektor Srbije, poklonio bih legendama po sat i doviđenja".

Linker
21. travanj 2024 04:06