Izbornik Davor Dominiković
 REUTERS
SVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO

ZA RAZLIKU OD SENIORA, NAŠI MLADI RUKOMETAŠI POKAZALI KAKO SE TO RADI PROTIV BRAZILA Golman Ereš junak u trijumfu Dominikovićeve momčadi

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. srpanj 2019. 22:11

Pobijedili smo Brazil koji je ostao samo iznenađenje nakon pobjede nad Portugalom. Odlični Ereš i obrana bili su početak, a pokretljiv napad kraj pobjede, druge na SP u drugom nastupu. Polovili smo konce bez kojih smo ušli u utakmicu, dosta toga pokazali u priči kako se treba s Brazilom.
Početak je bio sličan kao seniorski na SP u Njemačkom s razlikom da nismo primali na prazan gol, ali zato jesmo kroz vrlo lošu obranu.

Brazil je impresionirao lakoćom, dubokom obranom, mi smo bili statični, na to su se dodali promašni ziceri Milete i Špruka, dva isključenja Godeca i jedno Špruka, muke Račića s brzim Brazilcima, pa smo vrlo brzo bili na -4. I onda smo se tek probudili. Na gol je u 12. minuti došao Ereš, u obranu su se spojili Papić i Jaganjac, počelo je 'mazanje', napad je počeo trčati bez lopte, pa smo začas ulovili egal i Mileta nas je u 21. minuti kontrom doveo u prednost.

No, onda smo ponovo malo stali, promašivali, odličan je bio brazilski vratar Santos i minus 1 na poluvremenu bilo je pristojno, nakon svega. 17 primljenih golova u poluvremenu bez penala... Previše. Vidjeli smo u 30 minuta i kako se može i kako ne. I zapamtili, jer obrana je bila odlična u drugom dijelu, svi su dodali nešto, i Jaganjac i Papić i Vekić i Šarac i Miličević i Godec i Špruk, a najviše sjajni Ivan Ereš koji je zakopao svaku nadu Brazilaca u uspjeh.

Najbolja slika cijele te priče je bila motivacija naših igrača koji su, makar su imali čak 16 minuta isključenja, pokazali staru dobru 'tko leži ne bježi'. Brazil koji je na startu izgledao čudesno, jednostavno se pred takvom obranom ugasio. Posljednju lampicu ugasio im je Danijel Papić kada je stao pred dotad nezaustavljivog Santosa. Napad je samo odradio posao do kraja, Martinović je ubacio u višu brzinu, dodao se Šarcu i Vistoropu, a dodao se i odlični Jaganjac u drugom dijelu, makar nije bio najefikasniji i to puno govori. Bili su momčad kakvu želi Dominiković i zato su ostavrili pobjedu, makar su mnogi od njih prije utakmice gledajući Brazil s Portugalom rekli 'pa ljudi, što ovi jedu kada ovako lete'. No, eto prizemljili su ih. Može se sve.

Pet razlike dobili smo drugo poluvrijeme, primili 12 golova, a i manje bi da se malo nismo opustili kada je sve bilo gotovo, a u prvom smo primili 17. I sve skupa je dobar uvod u natjecanje na kojem prava iskušenja tek predstoje. Brazil nije među onima koje ganjamo, makar je trebalo s njima napraviti pravi posao. Mnogima će ga Brazilci pokvariti. Prije nas Portugal - Bahrein 29:27. Danas u 18.30 u trećem nastupu protivnik nam je Mađarska.

Hrvatska - Brazil 33:29 (16:17)

PONTEVEDRA Gradska dvorana. Gledatelja 600. Suci: Alvarez i Bustamante (Španjolska).

HRVATSKA: Ereš 1 (14+1), Perić; Malec, Mileta 5 (1), Novak, Godec, Vistorop 7, Martinović 6, Špruk 2, Miličević 1, Srna, Vekić, Račić 2, Papić 2, Šarac 4, Jaganjac 2. Izbornik Davor Dominiković.

BRAZIL: Edney Oliveira (12), Lima; Braga 1, Souza 2, Guilherme Silva 3, Pacheco 3, Reis, Lucas Santos, Bellan 2, Torriani 6, Tercisio Oliveira, Joao Santos 8, Catarino, Motta 1, Comerlatto, Francisco Silva 4. Izbornik Ivan Mazeiro.

SEDMERCI: Hrvatska 1 (1), Brazil 1 (0). ISKLJUČENJA: Hrvatska 16 minuta, Brazil 8 minuta. IGRAČ UTAKMICE: Ivan Ereš

Linker
19. travanj 2024 00:01