Foto: Damir Krajac / CROPIX
DEBI U BLAU GRANI

ZAGREB ISPISUJE POVIJEST LIGE PRVAKA! EVO TKO ĆE ZAIGRATI ZA HRVATSKOG PRVAKA PROTIV BARCELONE Vujović u avionu saznao neugodne vijesti uoči okršaja

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. veljača 2020. 16:39

Prvi put u povijesti Lige prvaka zaigrat će dva Kineza, i to ni manje, ni više nego protiv Barcelone u Blau Grani. Zagreb je "realno ispadanje" u skupini odlučio iskoristiti za promociju u koju je ušao prije godinu dana s Pekingom. EHF će se time svakako pohvaliti jer mu Zagreb tko zna koji put širi vidike, a istodobno taj isti EHF kažnjava Zagreb.

U četvrtak u pola 11 navečer u klub je stigla odluka da Veselin Vujović neće moći voditi momčad u Barcelonu. Vujović je za odluku saznao tek u zrakoplovu koji je u ranim jutarnjim satima poletio za Barcelonu.

Nije baš ni lijepo, ni ugodno, no u Beču zbog toga očito ne brinu. Uz to, kažnjen je s 2000 eura, a Božidar Jović je kažnjen s dodatnih 1500 eura jer su "čestitali" sucima s Islanda briljantnu izvedbu u utakmici s Flensburgom. Islanđani, naravno, nisu kažnjeni, iako su bili uzrok, dok su reakcije Vujovića i Jovića samo posljedica, bez želje da ih branimo od bilo čega jer, iskreno, to ne treba nikome. EHF je demonstrirao silu na Zagrebu, može mu se. Ni prvi ni zadnji put.

Problem nije jednostavan jer je trener s licencom, kada nema Vujovića, problem pa će Zagreb to morati riješiti dodatno oprezno da ne bi "popio" još jednu kaznu. No, koga briga što je odluka došla kada je došla. Došla je i tu je točka!

Kinezi? U sastavu su dvojica, za Ligu prvaka prijavljena su trojica. U Barcelonu su otputovali 205 cm visok vratar Wang Quang te 203 cm visok desni vanjski Xueyan Yao. Drugi put u timu će biti i prvi strijelac Pekinga, lijevi vanjski Jianjan Zhang. Svi igraju SEHA ligu, vratar je odličan, vanjski veliki potencijal, a da će šefovi u Kini biti ponosni i oduševljeni što imaju dva igrača u sudaru protiv Barcelone - u to nema sumnje. Usput, dobili su vize, kako su došli iz Kine 4. siječnja imaju svu potrebnu zdravstvenu dokumentaciju ako ih netko poprijeko pogleda zbog koronavirusa. Ne treba očekivati da će igrati puno, ali sama pojava neće proći nezamijećeno.

Linker
17. travanj 2024 13:21