REUTERS
IMPRESIVAN START SP-A

ZASTRAŠUJUĆE OTVARANJE SVJETSKOG RUKOMETNOG PRVENSTVA Francuska odigrala nevjerojatnu utakmicu, srušila rekord i poslala poruku cijelom svijetu!

IZ FRANCUSKE DRAŽEN PINEVIĆ Francuzi su pred rekordnih 20 tisuća gledatelja sa stilom započeli pohod na svoj šesti svjetski naslov te pomeli inače neugodni Brazil s 31:16 (17:7).
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. siječanj 2017. 23:37

Obično su otvaranja dramaturški zanimljiva, no ovaj puta u Parizu nije bilo tako. Francuska je na otvaranju Svjetskog prvenstva doslovno pomela Brazil. Bila je to u prvom smislu riječi demonstracija sile, poruka svima da s ovim domaćinom nema šale.

Brazil od početka nije izgledao kao ozbiljna reprezentacija, a odlaskom Jordija Ribere u Španjolsku i i prolaskom OI u Riju vjerojatno će se taj osjećaj uskoro budućnosti i povećavati. Ništa novog nismo vidjeli od Francuza. U početku obrana 6-0 sa braćom Karabatić u sredini, do njih Sorhaindo i Porte, na krilima Guigou i Abalo, u nadaju za Luku Karabatića Narcisse, a na golu Omeyer – reklo bi se el clasico.


France 31-16 Brésil Buts & Points forts IHF...

To je za Brazil bilo neprobojno, nisu znali, ispucavali su se i teško nastradali. A ostalo su u sastavu Didiera Dinarta bile nadopune poput Mahea, Remilija, Dipande, Fabregasa… jedino je nedostajao N'Guessan koji se na posljednjem treningu ozlijedio i ostao izvan sastava makar je bio predviđen. No, to se protiv lošeg Brazila nije vidjelo. Neke brojke će reći sve – nakon 30 minuta 17:7, realizacija Brazila u prih 30 minuta 23 posto, Francuske 74 posto, Omeyer za 30 minuta 14 obrana, a onda je ušao Gerard u drugom dijelu i dodao 9, pa je to sve skupa 23 obrane Francuza, pa ti igraj… Čak i kada si jači od Brazila.

Bilo je puno lakih golova, ali bilo je i golova s gola na gol, pokušaja s igračem više, pa je tako Brazilac Santos zabio 2, Gerard na kraju sa sirenom jedan, a Omeyer je pogodio gredu. Svi su rekli da je to pošast rukometa, ali to je tako, realnost. I prepuna Accorhotels Arena, ili po starom Bercy, je uživala. Nema se tu što puno više o utakmici reći, osim da je Porte sa 6 komada bio prvi strijelac. Htjeli su spektakl na startu – imali su. No, to je tek početak.

Najzanimljiviji dio je bio vidjeti legendarne Jacksona Richardsona i Bertranda Gillea kao komentatore beIN sporta. Posebno legendarnog Jacka od čije legendarne 'čupe' nije ostalo ništa. Ošišao se skroz na kratko, to kratko je jako sijedo, pa izgleda skoro ćelavo. Nabacio je desetak kilograma i danas je to ozbiljan gospodin.

Hrvatski rukometaši su u skupini C sa selekcijama Bjelorusije, Čilea, Saudijske Arabije, Njemačke i Mađarske, a prvu utakmicu igraju u petak (20.45) protiv Saudijaca.

NOVOSTI IZ FRANCUSKE PRATITE NA PORTALU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
16. travanj 2024 09:09