Srecko Niketic / CROPIX
EHF KUP

RUKOMETAŠI POREČA OSTVARILI VELIKI EUROPSKI USPJEH Za nagradu će igrati protiv jedne od najboljih i najbogatijih francuskih momčadi

Momčad je do plasmana u narednu europsku rundu i ovom prigodom povukao onaj od kojeg se to najviše i očekivalo, Vedran Mataija.
Piše: Kristijan KlarićObjavljeno: 08. rujan 2019. 12:53

Rukometaši Poreča plasirali su se u drugo pretkolo EHF kupa. Nakon što su prije tjedan dana u svojoj dvorani SRC Veli Jože u prvoj utakmici prvoga pretkola slavili pobjedu 29:23 nad nizozemskim KRAS Volendamom, u istoimenom gradu 20-ak kilometara udaljenom od Amsterdama nad istim su suparnikom slavili i u uzvratnom susretu, ovoga puta rezultatom 31:28.

Prolaz Porečana u naredno kolo europskog natjecanja niti u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje. Gosti su od samog početka uzvrata preuzeli kontrolu rezultata u svoje ruke i cijeli tijek ogleda održavali prednost od tri do pet golova.

Momčad je do plasmana u narednu europsku rundu i ovom prigodom povukao onaj od kojeg se to najviše i očekivalo, Vedran Mataija koji je za Nizozemce bio nezaustavljiv i koji se na koncu zaustavio na okrugloj brojci od deset postignutih golova.

Suparnik porečkim rukometašima u drugom pretkolu biti će francuski PAUC, dugo godina poznat pod nazivom Aix. Prvi susret odigrati će se u Aix-en-Provanceu nedaleko Marseillea 5. ili 6. listopada, dok će se uzvrat u Poreču odigrati 12. ili 13. listopada.

KRAS Volendam 28 (14)
Poreč 31 (17)
VOLENDAM - Dvorana Opperdam. Gledatelja 100. Suci: Di Domenico i Fornasier (oba Italija).
KRAS VOLENDAM: Eijlers, Schellekens, Nagtegaal, Claessens 5, Roefs 2, Leković 6, Geus 2, Bourget 4, De Vette, Neuteboom 3, Blaauw 2, Visser 2, Jansen 2. Trener: Hans Van Dijk.
POREČ: Subotić, Ševo, Muranović, Sakić 4, Mataija 10, Medved, Thoss 3, Čipraka, Perić 4, Petrov, Filipović 1, Mišić, Rađaković 5, Moslavac 3, Zujić 1. Trener: Dinko Đanković.
SEDMERCI: KRAS Volendam 1 (1), Poreč 5 (4).
ISKLJUČENJA: KRAS Volendam 6 min. (Roefs, Neuteboom, Blaauw), Poreč 14 min. (Sakić 2+2+2 – 42., Filipović 2+2, Thoss, Moslavac). Crveni karton: Petrov (37) - grub prekršaj.
IGRAČ UTAKMICE: Vedran Mataija (Poreč).

Linker
20. travanj 2024 05:56