Zagreb, 161019.
Klinika za djecje bolesti, Klaiceva 16.
Donacija INA-e Klinici za djecje bolesti za prosirenje i podizanje kvalitete dnevne bolnice za djecju i adolescentnu psihijatriju. Iznos donacije je 100 tisuca kuna.
Na fotografiji: Marin Sipic, Lino Cervar.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

SPORTAŠI VELIKOG SRCA

SANDRA I RUKOMETAŠI RAZVESELILI DJECU U KLAIĆEVOJ BOLNICI BALONIMA I POKLONIMA 'Ovakve akcije su vrijedne divljenja jer nam nedostaje empatije'

AUTOR:
  • Jutarnji list

 • OBJAVLJENO:
 • 17.10.2019. u 10:42

 • Sandra Perković je istaknula da joj je drago da je Ina pomogla njenoj najdražoj bolnici.

  INA je donirala 100.000 kuna Klinici za dječje bolesti Zagreb, tzv. Klaićevoj bolnici, za uređenje dnevne bolnice za dječju i adolescentsku psihijatriju. Donirana sredstva uložit će se u osiguranje tehnoloških uvjeta za provođenje specifičnih aktivnosti u programu za zaštitu mentalnog zdravlja kronično bolesne i dugotrajno hospitalizirane djece. Ravnatelj bolnice Goran Roić rekao je da bi opremanje odjela moglo završiti do kraja ove godine te da bi otvorenje bilo početkom 2020.

  - Otvaranje dnevne bolnice podiže kvalitetu zdravstvene skrbi unutar dječje i adolescentne psihijatrije, povećava broj pacijenata te značajno proširuje i unaprjeđuje dijagnostičke i terapijske mogućnosti u zaštiti mentalnog zdravlja djece - kazao je Roić.

  Nino Dalić, član Uprave Ine, prilikom dodjele donacije izjavio je da Ina kontinuirano ulaže u unaprjeđenje poslovanja kako bi imali prilike pomoći i svojim sugrađanima.

  - Projekt donacije hrvatskim bolnicama najbolji je primjer toga, a drago mi je da ponovno surađujemo i s Klinikom za dječje bolesti Zagreb. Ponosan sam da smo do sada ovoj bolnici donirali oko 700.000 kuna te tako doprinijeli u nabavi potrebne opreme i liječenju najmanjih pacijenata - rekao je Dalić.

  Na svečanoj dodjeli bila je i najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković, koja je istaknula da joj je drago da je Ina pomogla njenoj najdražoj bolnici, a osim nje govorio je i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, koji je bio u pratnji rukometnih reprezentativca Zlatka Horvata, Davida Mandića i Marina Šipića.

  - Često čujemo da u našem svijetu nedostaje empatije i zato su ovakve akcije vrijedne divljenja, pogotovo kada pomažu najpotrebitijima, našoj djeci. Istina, važno je ostvariti u nekoj firmi, ali je još važnije pomoći nekom drugom - kaže Červar.

  Nakon službenog djela, svi okupljeni obišli su odjel ortopedije, gdje su malenim pacijentima podijelili balone i prigodne poklone.

  Iz drugih medija