Stipanović i Šitić
 SSL / Marc Rouiller
DRUGI DAN FINALA

SJAJAN DAN ZA HRVATSKE POSADE NA FINALU STAR SAILORS LEAGUE Stipanović i Šitić skočili za čak 15 mjesta

Piše: Hrvoje BulešićObjavljeno: 01. prosinac 2016. 09:17

Drugi dan finala Star Sailors League biciklističkim bi se terminom mogao nazvati kraljevski. Kao što na Tour de France postoji najteža etapa, tako je četiri regate u istom danu za sudionike SSL-a bio svojevrsni uspon na Alpe d'Huez.

Nakon čitavih sedam sati jedrenja hrvatske su posade ostvarile sjajne rezultate. Stipanović i Šitić skočili su čak 15 mjesta u ukupnom redoslijedu i trenutačno su šesti, dok su Fantela i Arapović na 11. poziciji.

- Ujutro sam priželjkivao četiri plasman među deset. Ne samo da smo to ostvarili nego imamo dva Top 3 ulaza. Mrtav sam. Ne pamtim kada sam u istom danu jedrio četiri regate. Na moru smo na plus 30 bili od devet do pet popodne. Puno radno vrijeme, komentirao je Tonči.

Uvodni dan za Stipanovića i Šitića bio je prepun pehova. Penale su zaradili u oba jedrenja, ali jučer je sve štimalo kao švicarski sat. Sjajno čitanje regatnog polja, pravodobni taktički potezi, dobra brzina. S trećim, drugim, šestim i sedmim mjestom napravili su najveći skok dana među svim sudionicima regate. Kao šesti ukupno otškrinuo je vrata ulasku u drugu fazu natjecanja.

Fantela i Arapović trenutačno su jedno mjesto udaljeni od čevrtfinala gdje će jedriti 10 najboljih. U četiri jedrenja imao je 16., 6., 7. i 15 mjesto.

- Pogledao sam snimku regate da vidim gdje se mogu poboljšati. Nedostaje mi malo brzine, to se stječe iskustvom, a ja u klasi Zvijezda imam 20-ak sati jedrenja. No, regata je sjajna. Užasno konkurentna i uživam u svakoj minuti, ispričao je Fantela.

Rezultati:

1. Scheidt/Boening (Bra) 10, 2. Negri/Lambertenghi (Ita) 12, 3. Mendelblatt/Fatih (SAD) 14..., 6. STIPANOVIĆ/ŠITIĆ (HRV) 37..., 11. FANTELA/ARAPOVIĆ (HRV) 53

Linker
22. travanj 2024 12:06