Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
PIŠE Z. REIĆ

SJAJNA ATMOSFERA ZA JEDRILIČARE MORNARA UOČI 'EGZOTIČNE' ZAVRŠNICE SEZONE 'Na Bahame se ne idemo zabavljati...'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 22. studeni 2016. 21:41

Elitni jedriličari Mornara sezonu završavaju na Bahamima i u Melbourneu, kao i uvijek izvanredno pripremljeni i optimistički raspoloženi, puni samopouzdanja i želje za novim dokazivanjem.

Vodeći splitski as Tonči Stipanović, srebrni iz Rio de Janeira u klasi Laser, još jednom će se okušati na Bahamima u regati Star Sailors League (od 29. studenoga do 4. prosinca), gdje će jedriti u društvu s flokistom Antom Šitićem, dugogodišnjim partnerom Mate Arapova, idolom jedriličara Mornara.

- Na Bahame se ne idemo zabavljati, želim zajedno sa Šitićem iskušati svoje sposobnosti u konkurenciji svjetski priznatih jedriličara - rekao je Tonči Stipanović, koji je prošle godine na toj zahtjevnoj regati zauzeo šesto mjesto.

Stipanović i Šitić tvrde da su se dobro pripremili za regatu u klasi Zvijezda, koja nije olimpijska, ali u kojoj se natječu najpoznatiji jedriličari, pa će tamo biti tri od šest najtrofejnijih skipera u povijesti, među njima i zlatni iz Rija Australac Burton. Ali i Šime Fantela, koji će jedriti u tandemu s Antonijem Arapovićem (Igor Marenić je prelagan za tu klasu). A onda Stipanović zajedno s trenerom Jozom Jakelićem leti za Melbourne na finale Svjetskog kupa (regate su od 6. do 11. prosinca). Tamo će se pridružiti klupskom kolegi Filipu Jurišiću i mladoj, 17-godišnjoj Sandri Lulić, koja je europska prvakinja do 21 godine u Radialu.

Stipanović i Jurišić su veliki prijatelji i rivali.

- Nema problema, Filip je jak, ali ja sam bolji. Uostalom, nikada me nije pobijedio pa neće biti uspješniji ni ovog puta - rekao je Stipanović.

Jurišić je pokušao protumačiti da je u “nekim domaćim nadmetanjima pobjeđivao Stipanovića”, što je izazvalo njegova prijatelja:

- Nikad me nisi pobijedio...

- Ma jesam, na treninzima. Ali u sljedećoj sezoni bit će i toga... - priznao je Jurišić.

Linker
23. travanj 2024 15:48