Jakov Prkić / Cropix
GRAND PRIX

SJAJNI HRVATSKI BORAC SRUŠIO I OLIMPIJSKOG POBJEDNIKA Toni Kanaet osvojio broncu i važne bodove za Tokio

Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. rujan 2019. 14:18

Nakon subotnjeg srebra za Mateu Jelić, hrvatski taekwondo napušta japansku Chinu i tamošnji Grand Prix miting klase G-4 s još jednom medaljom, ovog puta broncom. Osvajač je Toni Kanaet, također člana splitskog Marjana koji je dospio do polufinala kategorije do 80 kilograma.

Vrijednost Kanaetove kolajne utoliko je značajnija što je u borbi za medalju svladao aktualnog olimpijskog pobjednika iz Rija, Cissea iz Obale Bjelokosti. U polufinalu je bolji od našeg Tonija bio Azerbajdžanac Harčegani koji je kasnije i osvojio zlato.

Sjajan je ovo rezultat za mladića nakon što je prebolio mononukleozu, te logično dugo vremena bio izvan treninga. Ovom medaljom i osvojenim bodovima za olimpijsku rang-listu, Toni Kanaet je ostao jedan od najozbiljnijih kandidata za Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine. Ujedno je to njegova treća medalja na Grand Prix mitinzima u posljednje dvije godine nakon bronci u Rimu i Moskvi prošle sezone, a prije mononukleoze.

Nakon prva dva Grand Prix mitinga u 2019. godini, Hrvatska je na šestom mjestu osvajača odličja nakon velesila Koreje, Rusije, Irana, Kine i Turske.

Sjajna je bila i mlada Lena Stojković koja je sa samo 17 godina prvi put nastupila na Grand Prix natjecanju i u prvoj borbi kategorije do 49 kilograma rutinski slavila 17:7 protiv vjerojatne putnice na Olimpijske igre u Tokiju i šeste na olimpijskim rang listama, Yvete Yong. U drugom kolu, Lena je izgubila od gotovo dvostruko starije Kineskinje Yingju Wu, dvostruke olimpijske pobjednice, trostruke svjetske prvakinje, te aktualne doprvakinje svijeta iz Manchestera, ali je dokazala da je ogromna nada za hrvatski taekwondo. Pače, od ove se djevojke mogu očekivati lijepe vijesti za dva tjedna kada počinje juniorsko Europsko prvenstvo, u Španjolskoj.

Rezultati - muški, do 80 kg:

1. kolo: Toni Kanaet - Sari Yunus (Tur) 14:9

Osmina finala: Toni Kanaet - Eissa Seif (Egi) 11:9

Četvrfinale: Toni Kanaet - Cheikh Sallah Cisse (OBj) 5:2

Polufinale: Toni Kanet - Milad Beigi Harčegani (Aze) 4:9

Rezultati - žene, do 49 kg:

1. kolo: Lena Stojković - Yvette Young (Kan) 17:7

2. kolo: Lena Stojković - Jingyu Wu (Kin) 9:25

Linker
19. travanj 2024 16:57