sn arhiva
VALAMAR TERRA MAGICA

SLAVLJE ZA GORANU TEŽAK I DIEGA CARGNELUTTIJA Više od 200 biciklista iz dvanaest europskih zemalja na međunarodnoj biciklističkoj utrci u Rapcu

Biciklistička utrka u organizaciji Kluba brdskog biciklizma i ekstremnih sportova Adrenalina jučer je u Rabac dovela više od 200 natjecatelja koji su vozili dinamičnim putevima u okolici
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. rujan 2018. 18:13

Više od 200 biciklista iz dvanaest europskih zemalja sudjelovalo je jučer na međunarodnoj biciklističkoj utrci Valamar Terra Magica u Rapcu, a najbrže su na cilj stigli Gorana Težak i Diego Cargnelutti.

Naime, brdski biciklisti, profesionalci i rekreativci, okupljaju se svake godine na utrci Valamar Terra Magica kako bi iskoristili jedinstvenu priliku i biciklima istražili ljepote istarske obale. MTB XC maraton, ujedno i XCM kup Hrvatske te UCI C3 kategorija s tri staze na raspolaganju: 20, 50 i 72 km, startao je u 10.30 sati s trga TUI Family Life Bellevue Resorta gdje su u 16.00 proglašeni i pobjednici utrke te pobjednici kupa Hrvatske.

Hrvatica Gorana Težak drugu godinu za redom je bila najbolja među natjecateljicama. Drugo mjesto pripalo je Talijanki Menapace, a treće također Hrvatici Kristini Lukačević. Među muškim sudionicima najbolji je bio Talijan Diego Cargnelutti, drugi Slovenac Boštjan Hribovšek, a treći Austrijanac Matthias Grick.

sn arhiva

„Utrka je bila prilično zahtjevna, ali svi sudionici su vrlo zadovoljni. To nam je, naravno, uvijek prioritet. Zadnjih mjeseci upoznavali smo se sa stazom i stvarali neke dodatne dionice kako bi utrku učinili što ljepšom i sigurnijom za natjecatelje. Ove godine nam je čak i vrijeme išlo na ruku“, rekao je po završetku utrke Mario Pustijanac iz KBBXS Adrenaline, direktor utrke Valamar Terra Magica.

Inače, Terra Magica je jedna od tradicionalnih utrka koje su postavile Istru na mapu brdskog biciklizma. Započela je kao etapna utrka u okolici Poreča i Pazina, zatim se selila po Istri, a naposlijetku ustalila u Rapcu, u formi MTB maratona. Drugi put zaredom utrku je organizirao medulinski klub Adrenalina, prekaljeni organizator biciklističkih utrka, a glavni sponzori su bili Turistička zajednica Labin - Rabac i Valamar Riviera koja i osigurava smještaj sudionika u objektima u Rapcu.

„Čestitam svim natjecateljima, ali i klubu Adrenalina na izvrsnoj organizaciji još jednog izdanja utrke Valamar Terra Magica. Valamar već dugi niz godina ulaže u razvoj sportskog turizma u svojim destinacijama, pa tako i u cikloturizam. Mi nastavljamo s ulaganjima u razvoj biciklističke infrastrukture i usluga, te ćemo i dalje poticati organizaciju različitih sportskih manifestacija kako bismo destinacijama dali dodatnu vrijednost. Ovakve uspješne utrke svakako su dobar poticaj za daljnje pozicioniranje Rapca kao kvalitetne biciklističke destinacije koju sve veći broj sportskih entuzijasta bira kao omiljenu destinaciju za pripreme i odmor“, istaknuo je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamaru.

Linker
23. travanj 2024 00:15