REUTERS/Yves Herman
SJAJNA VOŽNJA SLOVENSKOG BICIKLISTA

SLOVENAC POBJEDNIK NAJDUŽE ETAPE SLAVNE UTRKE Mohorič najbrži nakon šest sati i 244 kilometra vožnje, Kolumbijac Chaves najveći gubitnik

Piše: HinaObjavljeno: 15. svibanj 2018. 21:36

Slovenac Matej Mohorič (Bahrain) pobjednik je najduže, 10. etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke "Giro d'Italia" vožene od Penne do Gualda Tadina u dužini od 244 kilometra, on je nakon više od šest sati vožnje u završnom sprintu bio brži od Nijemca Nice Denza (Ag2r), dok je vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao Britanac Simon Yates (Mitchelton-Scott).

Mohorič se izdvojio iz pelotona 40-ak kilometara prije cilja i potom odličnom vožnjom na nizbrdicama dostigao i prestigao sve vozače koji su se nalazili u bijegu do tog trenutka. Jedini koji je uspio zadržati priključak s 23-godišnjim Slovencem bio je 24-godišnji Nijemac Denz, no niti on nije imao odgovor na Mohoričev završni sprint.

Glavna skupina ciljem je prošla sa 34 sekunde zaostatka, a predvodio ju je Irac Sam Bennett (Bora).

Za Mohoriča je ovo druga etapna pobjeda na nekoj velikoj trotjednoj utrci, lani je slavio na jednoj etapi "Vuelta a Espane".

Najveći gubitnik etape je Kolumbijac Esteban Chaves (Mitchelton-Scott), koji je nakon prvih devet etapa bio drugi u ukupnom redoslijedu. No, Chaves je izgubio kontakt s glavnom skupinom nakon samo 20 kilometara u utorak, a njegov zaostatak se do kraja etape popeo na velikih 25:25 minuta te je on ispao iz konkurencije za ukupnu pobjedu.

Yates stoga sada ima 41 sekundu prednosti ispred drugog Nizozemca Toma Dumoulina (Sunweb), koji brani prošlogodišnji naslov, odnosno 46 sekundi ispred trećeg Francuza Thibauta Pinota (Groupama-FDJ).

Linker
26. travanj 2024 17:46