Al Bello/Getty Images / Getty Images
NITKO OVO NIJE OČEKIVAO

ŠOKANTNE VIJESTI STIGLE IZ ITALIJE! HRVATSKI KAPETAN I NAJBOLJI IGRAČ SVIJETA PAUZIRA DVA MJESECA ZBOG SRCA 'Zdravlje je sada najbitnije'

ŠOK IZ ITALIJE Najboljem hrvatskom vaterpolistu i kapetanu reprezentacije na liječničkom pregledu otkriveni problemi i odmah je upućen na detaljne pretrage
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. listopad 2017. 12:38

Šok iz Milana. Najbolji hrvatski, ali ako nas pitate i trenutačno najbolji svjetski vaterpolist Sandro Sukno ima srčane probleme, te mu je ponajbolji talijanski liječnik s iskustvom rada pravo i sa sportašima, dr. Paolo Zeppilli preporučio barem mjesec do dva mirovanja. Dojava je stigla kasno sinoć iz Italije, a kapetan Barakuda nam ju je i potvrdio.

- Istina je, upravo sam se vratio u Genovu iz Milana gdje sam obavio pregled i gdje je utvrđeno nešto - u uvodu će kapetan.

Preventivno zaustavljen

O čemu je riječ? Nadamo se da nije ništa dramatično?

2016 Rio Olympics - Water Polo - Final - Men's Gold Medal Match Croatia v Serbia - Olympic Aquatics Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 20/08/2016.   Sandro Sukno (CRO) of Croatia reacts.  REUTERS/Damir Sagolj FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Damir Sagolj / REUTERS

- Tako se i ja nadam. Ma mislim da sam više preventivno zaustavljen, da su me prevencijski zaustavili od treninga, napora, bazena. Čisto da vidimo kako to ide dalje jer ipak je srce dosta ozbiljna stvar, jel’. Zdravlje je sada najbitnije. Stoga sam i napravio malo detaljnije preglede.

Valja razjasniti da je Sukno zajedno sa suigračima iz kluba obavio redovni liječnički pregled uoči skorašnjeg početka sezone. Ondje je utvrđeno kako nešto glede srca nije očito baš najbolje, te je stoga Sukno i poslan na detaljne preglede. U Milano.

- Sve sam sad prošao. Pregledao me sigurno najbolji liječnik u Italiji za sport, čovjek koji je početkom ovog desetljeća bio imenovan i predsjednikom Zdravstvenog odbora Talijanskog nogometnog saveza.

- On je izvanredno cijenjen, ima puno iskustva u radu sa sportašima, puno smo pričali. On me savjetovao da napravimo pauzu sljedećih mjesec-dva, pa da vidimo kako to ide dalje. Na lošije ili nadam se na bolje. Ukoliko bude tako, na bolje, bit će sve u redu. Najbitnije je sada smiriti se i opustiti.

Što vam je liječnik rekao? Jeste li osjećali neke smetnje?

- Nisam i liječnik mi govori da je to i dobro. Veli mi da je to meni sve od rođenja, u biti, a da bi s pauzom sve razriješili. Je li uistinu tako i da ne ide na gore. Liječnik mi je lijepo i otvoreno rekao - “Imaš karijeru pred sobom, 27 ti je godina i znam da je ružno kad se čuje ‘srce’, ali je najbitnije sada sve riješiti, za budućnost, da smo na čistu što je posrijedi”.

Bit će to dobro

Hoćete li se onda vraćati malo doma, do Dubrovnika odnosno Cavtata?

- Ne znam još jer sam ovog trenutka se vratio iz Milana, sve je svježe jo, ali da... planiram doma doći, malo se odmoriti, pa onda kasnije opet kod istog liječnika na pregled - sinoć će iz Milana kapetan svjetskih prvaka Sandro Sukno. Uz samo jedan, klasičan njegov dodatak na kraju razgovora.

- Ma, bit će to dobro. Vidjet ćete.

Uopće ne sumnjamo.

Linker
15. travanj 2024 13:11