TOM DUBRAVEC / CROPIX
NA KORAK OD LIGE PRVAKA

SPLIĆANI RAZBILI PRVAKA FRANCUSKE Jadranaši i prije uzvrata pokazali da im je mjesto među elitom

Za ulazak u Ligu prvaka treba odigrati još utakmicu u Strasborugu, ali +8 s Poljuda jamči Splićanima novi nastup u elitnom natjecanju.
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 22. rujan 2019. 14:18

Jadran je nakon pobjede 13:5 na korak od Lige prvaka nakon prve utakmice play-offa igrane u Splitu, a konačnu vizu treba potvrditi još u srijedu u Strasbourgu. No, s obzirom na to da se igra na razliku, a momčad sa Zvončaca ima veliku zalihu, to je praktički gotova stvar.
Fenomenalno je Jadran otvorio utakmicu protiv Francuza u čijim redovima igra šest Hrvata. Već nakon uvodnih šest minuta vidjela se razlika u kvaliteti između splitske momčadi i prvaka Francuske. Na semaforu je svijetlilo 3:0, a strijelci su bili Delić, Bego i Šetka. Istina, gosti su u dva navrata pogađali vratnice, a kasnije još jednu. Nakon toga je bilo i 4:0 kada je Butić pogodio, da bi Francuzi smanjili preko Denuxa, no na kraju prve četvrtine je bilo 5:1 kada je zabio Dužević.

Nastavio je Jadran s odličnom igrom i u drugom periodu, zabio je prvo Zović iz peterca, pa potom i Šetka iz kontre, a Butić je pogodio gredu. Na drugoj strani je Sutić smanjio rezultat na 7:2., a onda potom i Šetka pogodio gredu. Do velikoga odmora iskusni Marković zabio je za 7:3, tako da je druga četvrtina završila 2:2, a gosti su ublažili veliki nalet Jadrana.

Treća četvrtina počela je Duževićevom gredom, a onda su se gosti primaknuli na 7:4 kada je svoj drugi pogodak zabio Sutić. Imali su Francuzi priliku u četiri navrata doći na podnošljivih minus dva, a Jadran je svoje prilike za podebljanje vodstva također propuštao dok Visković nije zabio za 8:4 pred kraj treće četvrtine.

Jadran je stisnuo gas u posljednjoj četvrtini, pa su Burić, Delić, Visković i Power te Burić još jednom zabili za velikih 13:4 potvrdivši razliku u kvaliteti kada je Strasborurg klonuo. Jadranu je bila dovoljna prva i posljednja četvrtina za veliki posao odrađen u Poljudu.

IZJAVE TRENERA

Ivan Asić (Jadrana):

- Ovo je bilo samo prvo poluvrijeme, a idemo po pobjedu i drugom poluvremenu. Pobjeda od osam razlike je velika, no mogla je biti i veća jer smo promašili veliki broj zicera. Došli smo jako blizu da se drugu uzastopnu sezonu plasiramo u Ligu prvaka. Veliki je to uspjeh našega kluba.

Igor Računica (Strasbourg):

- Zaslužena pobjeda Jadrana. Mi nismo bili u utakmici, imali smo jako loša dodavanja, a Jaran se odmah na početku odlijepio što je njima olakšalo, a nama otežalo. Imali smo svoje šanse na 7:4 s igračem više, ali ne možeš kriviti momka od 16 i pol godina što nije pogodio. Mi ćemo svoju šansu tražiti kroz Europa kup, da tamo doguramo što dalje, jer Jadran je bolji od nas.

JADRAN - STRASBOURG 13:5

(5:1, 2:2, 1:1, 5:1)

SPLIT - Plivalište Poljud. Gledatelja 500. Suci: Gomez (Španjolska) i Bianco (Italija). Opunomoćenik: Racine (Švicarska).

JADRAN: Anić (6 obrana), Burić 2, Zović 1 (1), Bego 1, Butić 1, Pejković, Power 1, Vrdoljak, Visković 2, Delić 2, Šetka 2, Dužević 1, Sučić. TRENER: Ivan Asić.

STRASBOURG: Offner, Chion, Sutić 2, Cesca, Jablonski, Babić, Letica 1, Begović, Denux 1, Marković 1, Buđen, Bratić, Fontani (16 obrana). TRENER: Igor Računica.

PETERCI: Jadran 1-1, Strasbourg -. OSOBNE POGREŠKE: Jadran 10, Strasbourg 9. TREĆA OSOBNA GREŠKA: Jablonski (28), Begović (30). REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 4-10 (40%), Strasbourg 2-10 (20%).

Linker
18. travanj 2024 22:18