UJEDINILA SE HRVATSKA

SPORTAŠI POMAŽU MALOJ MILI U veliku humanitarnu akciju uključili su se Perišić, Rebić, Duvnjak, Konjuh...

AUTOR:
  • Jutarnji.hr,
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 29.03.2019. u 17:56

 • Velika humanitarna akcija pokrenuta je za liječenje dvogodišnje Mile Rončević koja boluje od leukemije (akutne mijeloične megakariocitne leukemije AML M7) i liječi se u dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci.

  Obitelj iz Hreljina našla se pred zidom kad su saznali da je njezino liječenje nemoguće uspješno nastaviti u Hrvatskoj i u Europi. Kao posljednja mogućnost otvorilo se eksperimentalno liječenje u bolnici u Philadelphiji u SAD-u. Troškovi liječenja iznose 2,8 milijuna dolara (18 milijuna kuna).

  Zahvaljujući apelu obitelju upućenom preko Facebooka, vijest se proširila u cijeloj Hrvatskoj, dobri ljudi iz zemlje, ali i inozemstva uplaćuju donacije. Do 18 sati bilo je prikupljeno oko 8 milijuna kuna, javlja RTL.

  Za nastavak liječenja potrebno je skupiti 18 milijuna kuna, a u akciju za pomoć Mili priključili su se i brojni sportaši. Među njima su hrvatski nogometni reprezentativci Ivan Perišić, Ante Rebić, rukometaši Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić, nogometni klub Rijeka, tenisačica Ana Konjuh i mnogi drugi...

  Tagovi
  Iz drugih medija