Profimedia, Iowa policija
UHIĆEN UBOJICA

SPORTSKI SVIJET ZAPREPAŠTEN, NA GOLF IGRALIŠTU UBIJENA EUROPSKA PRVAKINJA! 'Ovo je strašna tragedija...'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 18. rujan 2018. 14:55

Amaterska europska prvakinja u golfu, Španjolka Celia Barquin Arozamena, pronađena je mrtva na golf igralištu u američkoj saveznoj državi Iowi. Policija je vrlo brzo ustanovila da se radi o nasilnoj smrti, a u utorak pravdi je priveden 22-godišnjak koji se sumnjiči da je ubio 22-godišnju sportašicu.

Cijela strka na igralištima sveučilišta u Iowi nastala je nakon što su golferi javili policiji da im je jako sumnjivo što torba za golf već neko vrijeme stoji na istom mjestu, a oko nje nema nikoga. Policija je došla provjeriti o čemu se radi i ubrzo pronašla mrtvo tijelo mlade sportašice.

Dan poslije, priveden je Collin Daniel Richards koji je odmah optužen za ubojstvo prvog stupnja.

- Ovo je strašna tragedija. Celia je bila talentirana mlada dama i uzorna sportašica - izjavila je Wendy Wintersteen, direktorica Sveučilišta u Iowi.

May 31, 2018; Shoal Creek, AL, USA; Celia Barquin Arozamena reacts after putting on  the ninth green during the first round of the U.S. Women's Open Championship golf tournament at Shoal Creek., Image: 373455118, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA


Upravo je Celia bila ponos Sveučilišta, prošle godine osvojila je prestižni turnir Big 12 i zahvaljujući tom uspjehu proglašena je najboljom sportašicom u cijeloj Iowi. Bila je predodređena za golfersku zvijezdu...

- Imala je zarazan osmjeh, krasnu osobnost... Bila je spektakularna sportašica i prava ambasadorica našeg sveučilišta - rekao je direktor sportskih aktivnosti na Sveučilištu.

Policija nije objavila detalje ubojstva, ali privedeni osumnjičenik stari je znanac čuvara zakona. Njegov dosje skoro nema kraja, nekoliko puta je bio optužen za posjedovanje droge, javno opijanje, fizičke napade, nasilje u obitelji... Također, još nije poznat uzrok smrti.

iowa policija
Ubojica Collin Daniel Richards

Linker
24. travanj 2024 02:21