plivanje ilustracija
 Maddie Meyer/Getty Images / Getty Images
ISTRAŽUJE SE SLUČAJ

SRAMOTA NA SVJETSKOM PRVENSTVU! POLICIJA PRIVELA PLIVAČA ZBOG SUMNJE U SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE Osvajač brončane medalje demantirao čitavu priču

Piše: HinaObjavljeno: 28. srpanj 2019. 12:55

Južnokorejska policija privela je stranog plivača zbog sumnje u seksualno zlostavljanje u jednom noćnom klubu u Gwangjuu gdje se održava svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima.

Policija je objavila kako je 22-godišnji mađarski plivač Tamas Kenderes uhićen zbog optužbi za seksualno uznemiravanje 18-godišnje djevojke u klubu oko 3 sata u nedjelju.

Nisu željeli otkriti identitet plivača niti iz koje zemlje dolazi, dok je južnokorejska novinska agencija tek objavila kako se radi o osvajaču brončane medalja na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Plivač je u pratnji odvjetnika iz svoje zemlje demantirao sve optužbe, a nakon što je ispitan pušten je, ali ne smije napuštati zemlju.

Kenderesi je na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio broncu na 200 m delfin, dok je prošle godine na EP-u u Glasgowu bio drugi. Na svjetskom prvenstvu je osvojio osmo mjesto.

Incident se dogodio 24 sata nakon što su dvije osobe poginule, a 10-ak ih je ozlijeđeno među kojima i nekoliko sudionika Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima, u nesreći koja se dogodila u jednom tamošnjem noćnom klubu.

Obje osobe koje su poginule bili su državljani Južne Koreje.

Do nesreće je došlo kada se urušila gornja plesna platforma u diskoteci i pala na osobe koje su se nalazile na donjoj platformi.

Šef lokalne vatrogasne postrojbe Kim Young-don izjavio je kako je do nesreće došlo zbog prevelikog broja ljudi koji se nalazio u klubu.

Linker
20. travanj 2024 07:13