Tonči Stipanović
 Daniel Smith
Svjetski kup u Enoshimi

SREBRNI OLIMPIJAC POČEO SE BUDITI NA REGATI U JAPANU Prošlo natjecanje bilo je vrlo loše, a 5. i 3. mjesto prvog dana znače kao prva dva mjesta

Stipanović je prvi s osam bodova, slijedi klupski kolega iz Mornara Pavlos Kontides sa 11, treći je Britanac Nick Thompson sa 14.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 28. kolovoz 2019. 13:06

Tonči Stipanović počeo se buditi i pokazivati natjecateljski podražaj, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru poveo je nakon prvog dana regate Svjetskog kupa u japanskoj Enoshimi u klasi laser. Da će stvari biti bolje, naznačio je posljednjeg dana olimpijskog test natjecanja prošlog tjedna kad je s prvim i trećim mjestom na kraju završio na 11. poziciji.

- Prošla regata je bila vrlo loša - rekao je splitski jedriličar.

- Jedino sam posljednjeg dana jedrio kako treba, a sve ostale utrke bile su očajno loše. Zadovoljan sam sa 5. i 3. mjestom prvog dana, meni to izgleda kao dva prva mjesta.

Stipanović je prvi s osam bodova, slijedi klupski kolega iz Mornara Pavlos Kontides sa 11, treći je Britanac Nick Thompson sa 14, a Filip Jurišić na 23. mjestu sa 49. U laseru je 51 jedriličar, pobjede su odnijeli Ryan Lo iz Singapura i Hermann Tomasgaard iz Norveške.

Vjetar je bio od šest do devet čvorova, nedovoljno da bi klasa finn odjedrila više od jedne utrke, a u njoj je pobjedu odnio Josip Olujić. Odličan početak za člana Labuda, četvrti je bio Milan Vujasinović. U laser radialu je nakon dvije utrke povela Japanka Manama Doi (8), druga je osvajačica test natjecanja Emma Plasschaert iz Belgije (11), a naše Jelena Vorobjeva i Sandra Lulić su na 26. i 46. mjestu od 49 natjecateljica. Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi nakon dva plova u 49er FX-u zauzimaju 11. mjesto, u drugom su plovu bile druge iza nedodirljivih Brazilki Martine Grael i Kahene Kunze

Linker
19. travanj 2024 10:01