ŽELJKO HAJDINJAK / CROPIX
RUKOMETAŠICE U LOVU NA EURO

'SVE ŠTO ZNAMO O ISLANĐANKAMA JE TO DA IH MORAMO POBIJEDITI' Mlada Koprivničanka zna da se borbenošću sve može nadomjestiti

Drugi put je mlada podravkašica Korina Karlovčan pozvana u seniorsku reprezentaciju Hrvatske, za skore kvalifikacijske oglede s Islandom i Turskom.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 22. rujan 2019. 14:57

Korina Karlovčan odigrala je vrlo dobru prošlu sezonu, na nekim je utakmicama bila i odlična, kako u napadu, tako i u obrani, na poziciji "prednjeg". Svu raskoš svog talenta pokazala je u četvrtak, kad je u Koprivnici zabila devet golova u ogledu Regionalne lige s podgoričkom Budućnosti.

- Ovo nam je bila već treća pripremna utakmica s njima. Kako imaju vrhunska krila, naglasak je bio na tome kako ih zaustaviti, a ja dosad nisam baš bila u nekoj formi. Za utakmicu s njima na domaćem terenu bile smo malo jače nabrijane, a meni je zaista dobro krenulo. To je dobar znak uoči nove sezone Lige prvakinja - rekla je Korina, djevojka iz Koprivnice, koja će u listopadu napuniti tek 21 godinu.

Prošle sezone je pobjedničkim golom protiv Craiove vratila Podravku u elitu, ove sezone hrvatske prvakinje izravno su se plasirale u skupinu s Metzom, Vipersom i Ferencvarosem.

- Očekujem prolaz u drugi krug. Skupina je teška, ali sve je moguće, nadam se i vjerujem da ćemo proći. Domaći trofeji se podrazumijevaju kao obveza, a u Europi želimo korak više nego prošle sezone. Prva tekma je gostovanje u Metzu, bit će jako teško, ali idemo na pobjedu!

Takva je Korina. Izravna, iskrena, pozitivna, ali i uvijek nasmijana i spremna za zezanciju. Naravno, izvan terena. Kad se igra, onda nema šale, ona je borac koji uvijek ide maksimalno i ne zna se štedjeti.

- Borbenost je jako važna, njome se može nadomjestiti i eventualni nedostatak znanja. A znate kako se kaže, sreća prati hrabre.
Nakon Marije Holešove, na lijevom krilu dobila je novu suigračicu, Crnogorku Dijanu Mugošu.

- Slažemo se, dosta dobro funkcioniramo. Dijana ima jak karakter i onu pozitivnu sportsku drskost. Pokrivamo se, kad jedna odigra loše, druga to popravi.

Drugi put je mlada podravkašica pozvana u seniorsku reprezentaciju Hrvatske, za skore kvalifikacijske oglede s Islandom i Turskom.

- Vrlo sam sretna što je izbornik u meni prepoznao potencijal i pozvao me tako mladu. U ove dvije utakmice idemo po dvije pobjede, nadamo se najboljem ishodu. S nama je još u skupini Francuska, aktualni svjetski i europski prvak i težak suparnik, zato svoje moramo obaviti protiv ostalih kako treba. Sve dobro što napravimo s Francuskinjama bio bi bonus.

Porec, 240319.
Rukmetna utakmica za Croatia Cup za zene izmedju Hrvatske i Slovenije.
Na fotografiji: trener Nenad Sostaric.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
GORAN ŠEBELIĆ / CROPIX
Izbornik Nenad Šoštarić prepoznao je potencijal u mladoj igračici Podravke

S Islandom igramo u Osijeku, a suparnik je dosta velika nepoznanica.

- Da, ne znamo baš puno o njima, ali na okupljanju ćemo sigurno sve razraditi do u detalje. No, smatram da nikog ne treba podcjenjivati, sa svima treba ići jako i "na glavu".

Što očekuje na osobnom planu, kakvoj se minutaži nada?

- Nemam očekivanja, osim što se nadam da ću igrati. Bitno je samo da mi pobjeđujemo, te da uz to rastem i skupljam iskustvo.

Nakon Islanda slijedi gostovanje u Turskoj.

- Sigurno će biti zahtjevno i teško, Turska ima nekoliko klubova koji su u posljednje vrijeme igrali zapaženo u Europi, a vjerojatno računaju i na prednost domaćeg terena. No, i mi smo dobre, vjerujemo u sebe, i idemo probati izvući najbolji mogući rezultat - najavila je Korina Karlovčan.

Ana Turk se oprostila

Izbornik Nenad Šoštarić pozvao je 19 igračica na okupljanje uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a na pozivu je zahvalila Ana Turk koja je nakon 26 utakmica i 40 pogodaka odlučila zatvoriti reprezentativno poglavlje.

U konkurenciji za oglede s Islandom i Turskom ostat će 16 igračica.

Reprezentacija se okupila danas u Zagrebu, a na popisu su: Ivana Kapitanović (Metz), Tea Pijević (Lokomotiva), Magdalena Ećimović (Podravka Vegeta), Paula Posavec (Lokomotiva), Korina Karlovčan (Podravka), Nikolina Zadravec (Podravka), Katarina Ježić (Siofok), Ana Debelić (Podravka), Ines Domjan (Koka), Dora Lacković (Osijek), Marina Glavan (Lokomotiva), Selena Milošević (Podravka), Dejana Milosavljević (Podravka), Dora Krsnik (Plan de Cuques), Valentina Blažević (Perla Lubin), Stela Posavec (Lokomotiva), Dora Kalaus (Lokomotiva) i Lea Franušić (Podravka).

Linker
23. travanj 2024 09:58