SPORTSKE IGRE MLADIH

SVEČANO ZATVARANJE 22. PLAZMA SPORTSKIH IGARA MLADIH Više od tisuću natjecatelja iz regije spremno za festival sporta i spektakl na splitskoj Rivi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. kolovoz 2018. 14:14

Nakon napetih državnih finala u Splitu, Beogradu i Sarajevu od 20. do 25. kolovoza u Splitu se održava velika međunarodna završnica Plazma Sportskih igara mladih. Više od tisuću natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije su spremni za festival sporta, fair playa i druženje, a splitske plaže čekaju svoje vesele goste.

Sportska natjecanja su na programu u četvrtak 23. kolovoza i petak 24. kolovoza, a velika kruna ovogodišnje završnice bit će zabavno- sportski spektakl na Rivi u Splitu u petak s početkom u 19.30 sati s izravnim prijenosom na N1 televiziji u Hrvatskoj, Srbiji i BiH.

Uz više od tisuću natjecatelja iz regije, stanovnike Splita i okolice prisustvovat će i uglednici i predstavnici partnera i sponzora te svečano zatvoriti 22. Plazma Sportske igre mladih pod pokroviteljstvom tvrtke Tommy uz vatromet i veliki zabavni program.

Svečano zatvaranje uveličat će ministar unutarnjih poslova, gospodin Davor Božinović, gospodin Ante Bačić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Stipe Mamić, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja, te Željko Tufekčić i Zoran Bogdanović, predsjednik uprave Coca- Cola HBC, dugogodišnjeg partnera Plazma Sportskih igara mladih.

Veliko događanje u Splitu ne žele propustiti ni Dragan Stajković, generalni direktor tvrtke Bambi, Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske reprezentacije, Predrag Mijatović, Slaven Bilić, Igor Štimac, Enis Bešlagić i mnogi drugi.

Kroz 22 godine, koliko se održavaju Plazma Sportske igre mladih, brojne su pobjede na natjecanjima obilježene pjesmama Olivera Dragojevića. Ove će godine i sama završnica, veliko zatvaranje Plazma Sportskih igara mladih, obilježiti upravo Oliverove pjesme i to u izvođenju talentiranih mladih pjevača, sudionika The Voice: Ive Ajduković, Alena Đurasa, Marka Kutlića i Jure Brkljače. Veliki koncert koji je poklon svim građanima Splita i njihovim gostima održat će se se nakon svečanog zatvaranja, a mlade pjevače pratit će bend pod vodstvom glazbenika Gorana Kovačića koji je u svojoj bogatoj karijeri radio s Vannom, Ninom Badrić, Massimom i mnogim drugima, a potpisuje i aranžmane brojnih domaćih izvođača.

Koncertom na Rivi završit će ovo najmasovnije sportsko događanje u Europi koje je kroz 22 godine okupilo više od milijun i pol mladih natjecatelja u dobi od 6 do 18 godina. Uz promicanje sporta i sportskog načina života Plazma Sportske igre mladih aktivno educiraju djecu o svim sferama održivog načina života, a ove godine posebna se pozornost posvetila važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Linker
20. travanj 2024 10:50