Filip Zubcic of Croatia (C) celebrates the win of the Audi FIS Alpine Ski World Cup Men's Giant Slalom on February 22, 2020 in Yuzawa Naeba, western Japan. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)
CHARLY TRIBALLEAU AFP

SVI GA HVALE

SVJETSKI MEDIJI O FILIPU ZUBČIĆU I NJEGOVOM TRONU 'Umalo se zabio u čovjeka, a sad je apsolutna senzacija!'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 22.02.2020. u 10:14

 • Pobjeda Filipa Zubčića u Japanu u veleslalomu Svjetskog kupa tema je i svjetskih medija koji su se na svojim sportskim stranicama raspisali o Hrvatu...

  "Utrka Svjetskog kupa u Japanu donijela je iznenađujućeg pobjednika. To nisu favoriti Henrik Kristoffersen, Žan Kranjec ili Alexis Pinturault nego Hrvat Filip Zubčić", piše austrijski Kurirer te napominje da se Zubčić bio i senzacija ranije kada se u Alta Badiji zamalo zabio u čovjeka u ciljnoj ravnini.

  O iznenađenju u režiji Hrvata piše se i u susjedstvu.

  "Senzacija u Japanu: Hrvat Zubčić majstorski do prve pobjede", navodi slovenski Siol.

  Sarajevski portal Klix podsjeća da je Hrvatskoj ovo prva pobjeda nakon "sedam godina čekanja i pobjede Ivice Kostelića u Kranjskoj Gori 2013. godine".

  Zubčićevu pobjedu objavili su ESPN i Washington Post, ali njima je u prvom planu bio Amerikanac Tommy Ford koji je osvojio treće mjesto i došao do drugog postolja u karijeri.

  "Nadao sam se toj pobjedi u Svjetskom kupu i znao sam da do nje mogu ove sezone. Zaista sam skijao sjajno i brzo u posljednje vrijeme. Pobjeda je za moju obitelj i tim koji me podržavaju već 21 godinu. Bila je jako teška utrka, kvaliteta snijega bila je užasna. Napravio sam pogrešku u prvoj vožnji, ali uspio sam sve okrenuti u svoju korist sjajnom drugom vožnjom", rekao je najbolji hrvatski skijaš nakon pobjede.

  Detalje o pobjedi možete pronaći - ovdje.

  Iz drugih medija