Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
'ZNAM KOLIKO SAM DOBAR'

TALENTIRANI VARAŽDINAC NAKON DEBIJA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA 'Ovo je dobar put za ono što dolazi'

Piše: HinaObjavljeno: 22. veljača 2018. 13:55

"Znam koliko sam dobar. To sam pokazivao i na treninzima, samo na utrkama to ove sezone nisam pokazao", izjavio je bivši juniorski svjetski prvak u slalomu 22-godišnji Istok Rodeš nakon što je osvojio 21. mjesto u toj disciplini u svom debiju na Olimpijskim igrama.

"Ovo je nekakav dobar put za (ono što dolazi za) četiri godine, za naredne sezone u Svjetskom kupu i, naravno, za Kranjsku Goru", dodao je Varaždinac kojemu je među 25 najboljih na ovoj utrci društvo radio 21-godišnji Elias Kolega koji je sa četvrtim vremenom druge vožnje na kraju zauzeo 23. mjesto.

"Druga vožnja je bila jako solidna. Prvu vožnju sam malo lošije odskijao, napravio sam par sitnih pogrešaka, što me koštalo dosta vremena. No, cijelu sezonu dobro skijam slalom i ne želim sada biti previše samokritičan. Nadam se da mi nitko neće previše zamjeriti ovu jednu lošiju vožnju", rekao je stariji od braće Kolega s kojima od ove sezone radi Ante Kostelić.

"Uvijek treba naći nešto pozitivno. Mi smo zaista mladi za skijaški sport i postižemo ovakve rezultate. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti s rastom rezultata, svakako do sljedećih olimpijskih igara. No, to je sad još dosta daleko. Bitno je samo da postoji napredak", zaključio je Elias Kolega nakon svog olimpijskog debija.

Pavlek: Ova generacija će doći jako visoko

"Mi bismo svi htjeli da rezultat dođe danas ili sutra, ali treba imati strpljenja. Siguran sam da će u sljedećih nekoliko godina ova generacija doći jako, jako visoko", izjavio je direktor hrvatskih alpskih reprezentacija po završetku slalomske utrke na ZOI u Pjongčangu, u kojoj je Istok Rodeš osvojio 21. mjesto, a Elisa kolega bio 23.

"Možemo biti zadovoljni, iako smo možda očekivali više. Naš najbolji slalomaš u ovom trenutku Matej Vidović nije uspio završiti prvu vožnju. Dobro je krenuo, imao je dobro prolazno vrijeme, ali ušao je u jedna vrata predirektno i brzo je za njega bio kraj. Istok Rodeš fantastičan u prvoj vožnji. Jako mi je drago zbog njega, skija dobro još od 12. mjeseca, međutim nije to uspio pokazati na utrkama. Nažalost, u drugoj vožnji, na mjestu gdje je trebalo uzeti brzinu za ravni, donji dio, raširilo mu je noge i izgubio je na brzini. Elias Kolega upravo suprotno. On je imao vrlo lošu prvu vožnju, na sreću uspio je ući među 30 i onda je imao četvrto vrijeme druge vožnje", analizirao je učinak naših reprezentativaca u posljednjem nastupu na Igrama u Pjongčangu te dodao:

"Sve to pokazuje da imamo dobre slalomaše, dobre skijaše. Oni su još uvijek mladi. Naravno, mi bismo svi htjeli da rezultat dođe danas ili sutra, ali treba imati strpljenja. Siguran sam da će u sljedećih nekoliko godina ova generacija doći jako, jako visoko."

Pavlek je ocijenio i nastup našeg najboljeg skijaša na ovim ZOI.

"Najbolji rezultat je 12. mjesto Filipa Zubčića u kombinaciji, iako je i on rekao da je mogao puno bolje voziti slalom. Znamo to i mi, ali ne smijemo biti nezadovoljni, jer mu je to najbolji rezultat u kombinaciji do sada. Nažalost, nije se snašao na ovom agresivnom snijegu i na laganim postavama u veleslalomu. On više voli zavoje tehnički zahtjevne staze i završio je 24. To nije njegova realna vrijednost. Vjerujem da će brzo već na sljedećim utrkama Svjetskog kupa pokazati da puno više vrijedi."

Ženski dio reprezentacije bio je prepolovljen ozljedama.

"Jako mi je žao za cure, Leonu i Lanu, teške ozljede. Lana je već operirana, Leona se razbolila i čeka je operacija u ponedjeljak. Vjerujem da će već u ljeto biti spremne za povratak na snijeg. Leona je u siječnju dvaput osvajala bodove u Svjetskom kupu. Vjerujem da će se uspješno vratiti i da će u sljedećih nekoliko sezona napraviti odlične rezultate", optimistično je najavio Pavlek i za kraj dao generalnu ocjenu nastupa naših alpinki i alpinaca u Južnoj Koreji:

"Rekao sam da bih bio zadovoljan s jednim rezultatom među deset i jednim do dva među 15. Taj među 15 imamo, među deset nemamo. Nažalost, izgubili smo Leonu koja je bila ozbiljna konkurentica za prvih 10, 15 u kombinaciji. Mislim da na kraju možemo biti zadovoljni. Ne smijemo biti nestrpljivi. Ti dečki i cure dobro rade. Ovo je za njih bila škola, da steknu iskustvo na olimpijskim igrama i onda dođu potpuno spremni za četiri godine u Peking."

Linker
19. travanj 2024 19:59