Murad Sezer / REUTERS
MA, BIT ĆE ZLATO DRUGI PUT

TALIJANI U SAMOJ ZAVRŠNICI FINALA SVJETSKOG PRVENSTVA ŠOKIRALI BRAĆU SINKOVIĆ Nekoliko zaveslaja dijelilo ih od zlata: Hrvatski junaci ipak srebrni

Piše: HinaObjavljeno: 30. rujan 2017. 18:58

Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković osvojili su srebrnu medalju u dvojcu bez kormilara na Svjetskom prvenstvu u američkom Bradentonu, oni su u finalu za 34 stotinke zaostali za zlatnim Talijanima Matteom Lodom i Giuseppeom Vicinom.

Braća Sinković ostala su bez novog, petog svjetskog zlata u dramatičnom finišu u kojemu su Lodo i Vicino nevjerojatnom frekvencijom od 46 zaveslaja u minuti u posljednjih 500 metara uspjeli nadoknaditi dvije sekunde zaostatka za našim veslačima.

2016 Rio Olympics - Rowing - Final - Men's Double Sculls Final A - Lagoa Stadium - Rio De Janeiro, Brazil - 11/08/2016. Martin Sinkovic (CRO) of Croatia and Valent Sinkovic (CRO) of Croatia celebrate their gold medal. REUTERS/Patrick Smith/Pool  FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. - RTSMS9I
REUTERS/Patrick Smith
Martin i Valent Sinković

Nakon što su bili vodeći nakon prvih 500 metara, u drugoj četvrtini utrke braća Sinković su prvo mjesto prepustili Novozelanđanima Thomasu Murrayu i Jamesu Hunteru, no sjajno odveslanom trećom četvrtinom su izbili na čelo s duljinom čamca prednosti ispred Novozelanđana i Talijana. U tom trenutku su Sinkovići imali 2.26 sekundi prednosti u odnosu na Loda i Vicina, no potom je uslijedio nezadrživi finiš Talijana koji su dostigli naše predstavnike 100-tinjak metara prije cilja i na kraju osvojili zlato s vrlo brzih 6:16.22 minuta. Sinkovići su zaostali 34 stotinke, dok su Murray i Hunter u završnici posustali i do bronce stigli s više od četiri i pol sekunde zaostatka za Lodom i Vicinom.

Za braću Sinković ovo je već šesta medalja sa svjetskih prvenstava i to u trećoj različitoj disciplini. U četvercu na pariće su bili dva puta zlatni i jednom brončani, u dvojcu na pariće su osvojili dva zlata, a sada imaju i srebro u dvojcu bez kormilara. Usto su osvojili i olimpijsko srebro u četvercu na pariće iz Londona 2012. te su aktualni olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće. Ovo im je prva sezona u kojoj su veslali u dvojcu bez kormilara.

U nedjelju, posljednjeg dana ovogodišnjeg SP-a u finalu samaca nastupit će još jedan hrvatski adut Damir Martin, aktualni olimpijski doprvak u toj disciplini.

-----------------------------------------------------------------

FINALE:

1. Italija 6.16.22

2. HRVATSKA 6:16.56

3. Novi Zeland 6:20.85

4. Francuska 6:26.26

5. Velika Britanija 6:31.19

6. Srbija 6:37.89

-----------------------------------------------------------------

Linker
17. travanj 2024 01:15