Ronald Gorsic / CROPIX
SVI HVALE PRAZNIK SPORTA NA BUNDEKU

FOTO: PREGRŠT POZNATIH I SLAVNIH NA 35. KROSU SPORTSKIH NOVOSTI Pogledajte tko je sve danas uživao na Bundeku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. travanj 2018. 18:40

Na Bundeku je ove subote održan 35. Kros Sportskih novosti, Prvenstvo Hrvatske za učenike osnovnih i srednjih škola u trčanju u prirodi.

Na startu se našlo oko 3.000 učenika te još tisuću studenata, a ostat će zabilježeno i da je prvi put u povijesti održana utrka građana koja je uoči glavnog programa okupila stotinjak sudionika.

Natjecanje u organizaciji Sportskih novosti i Hrvatskog atletskog saveza otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a priredbu su pratili i čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop, te brojni bivši i sadašnji sportaši i sportski djelatnici, poput Tina Srbića, Matee Parlov, Miroslava Ćire Blaževića, Stojka Vrankovića, Dubravka Šimenca, izbornika nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, nogometaša Dinama, rukometaša PPD Zagreba, košarkaša Cedevite...

Podijeljeno je ukupno 96 medalja, a najuspješnije su bile Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice i Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca.

Podršku Krosu redovito daje bivši veliki hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc, koji je u mladosti bio sudionik ovog natjecanja. Šimenc je u profesionalnoj karijeri osvojio zlatnu i srebrnu olimpijsku medalju, dvije zlatne medalje na svjetskim i četiri srebrne na europskim prvenstvima.

- Kros SN je velika tradicija, a ovakvu tradiciju nije lako održati u današnje doba - rekao je Šimenc i nastavio:

- Poruka Krosa je da se svi moramo barem sat vremena dnevno baviti nekom fizičkom aktivnošću. Ne na način da želimo od svoje djece ili od sebe odmah napraviti olimpijskog pobjednika, nego se baviti aktivnošću koja će pokazati rezultate u budućnosti. Ovaj Kros nas iz godine u godinu podsjeća da je u ovom dijelu godine, kad je i vrijeme sve ljepše, idealno početi misliti na sebe. Sportske novosti na ovaj način zaista misle na druge i na tome ih veliko hvala i zato ću svaki put dati podršku. Mislim da je ovo upravo ono što mi svi sportaši u sebi nosimo. Prije tridesetak godina sudjelovao sam na Krosu kada se još trčao u Maksimiru, a sada je užitak biti na prekrasnom Budenku.

Linker
24. travanj 2024 19:51