Robert Valai
ZAGREN OPEN

TOMISLAV PUCAR IZBORIO POLUFINALE ZAGREB OPENA! NANIZAO JAPANCE, A ZATIM JE PAO I RUS Za veliko finale čeka ga okršaj protiv Šveđanina Karlssona

Piše: HinaObjavljeno: 18. svibanj 2019. 01:39

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar izborio je plasman u polufinale Zagreb Opena, pa Hrvatska prvi put nakon 2013. kada je Roko Tošić osvojio drugo mjesto, ima predstavnika među četiri najbolja igrača zagrebačkog turnira.

Nakon što je do četvrtfinala nanizao tri japanska igrača, Pucar je u četvrtfinalu pobijedio je Rusa Skačkova sa 4-0 i osigurao još jedno polufinale na seniorskim ITTF turnirima i najmanje brončanu medalju.

Prvi put to mu je pošlo za rukom ove godine na Oman Openu, a nešto više od mjesec dana kasnije Tomo je opet u polufinalu gdje će se susresti sa Šveđaninom Karlssonom, 32. igračem svijeta.

"Skačkov mi nije dobro vraćao servis, tako da sam u počecima igre bio u velikoj prednosti. U svim dosadašnjim mečevima sam bio favorit i opravdao sam tu ulogu, iako su to sve nezgodni igrači. Sutra će Karlsson biti favorit, s njim nemam dobar omjer, a igrali smo tri puta (0-3). No, sad on mene mora pobijediti, a ja ću kao i svaki put dati sve od sebe," istaknuo je Pucar, dok je izbornik Neven Karković dodao: " Više nema sumnje da Tomo ušao u svjetski vrh. Ne u sam top, ali sigurno vrijedi za prvih 50 na svijetu. Pokazao je to pobjedama nad tri Japanca, od koja su dva igrača iznimno jaka i bili su to teški mečevi. U polufinalu ga čeka Karlsson, a vidjet ćemo je li toliko napredovao kako bi poboljšao skor. Šveđanin je izuzetan igrač, bolje pozicioniran i favorit, ali Tomo je pokazao da može s najboljima. Specifično je što suparnik ljevak, malo drugačija igra, ali trudit se kao i dosad složiti najbolju taktiku," kazao je Karković.

Inače, malo je nedostajalo da imamo i drugom predstavnika u četvrtfinalu, ali Wei Shihao je zaustavljen od Tajpežanina Chuanga sa 3-4, inače prvog nositelja turnira i 25. igrača svijeta. Svoj put na Zagreb Openu okončala je i Sun Jiayi koja je poražena u osmini finala od Japanke Kato (4:2), inače 22. igračice svijeta.

U drugom polufinalu susrest će se Tajpežanin Chuang i Šveđanin Kallberg.

Pojedinačno finale na rasporedu je od 16.20, a muško od 17.10. Ulaz za sve gledatelje u Ledenu dvorani Doma sportova je besplatan, a gledatelje očekuju brojne nagrade. Jedna od njih je i stolnoteniski stol na kojem će se igrati finale Zagreb Opena.

Linker
25. travanj 2024 10:10