ITTF
OSTVARIO CILJ

TOMISLAV PUCAR OSVOJIO BRONCU NA EUROPSKIM IGRAMA I IZBORIO OLIMPIJSKE IGRE 'Super se kvalificirati, ali treba se potruditi i odigrati nešto u Tokiju'

STOLNI TENIS Tomislav Pucar trećim mjestom u vrlo jakoj konkurenciji na Europskim igrama osvojio prvu seniorsku pojedinačnu
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 26. lipanj 2019. 20:56

Hrvatska je osvojila još jednu broncu na Europskim igrama, a ovu je potpisao stolnotenisač Tomislav Pucar. U srijedu ujutro je poražen od legendarnog Timo Bolla s 4:1 (4, 9, 5, -10, 4), sedmerostrukog i aktualnog europskog prvaka, no poraz ga nije previše uzdrmao. Nešto kasnije hrvatski reprezentativac je potpuno nadigrao Ukrajinca Kou Leija s 4:1 (2, -9, 9, 7, 2) te uz broncu potvrdio svoj nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Rezultat je veći ako znamo da je stolnoteniski turnir u Minsku vrlo jak, nastupaju gotovo svi najjači igrači. Iz europskog Top-a 20 nedostaju jedino dva njemačka igrača koja ni nisu mogla nastupiti zbog kvote igrača po jednoj zemlji.

- S Bollom sam prvi put igrao u karijeri i bilo je jako neugodan susret. Servisi mu često mijenjaju pozicije, svaka lopta ima puno spina i nisam se najbolje snašao. Usto, puno vraća, teško ga je probiti, jako težak meč - bile su prve riječi Pucara, dok je izbornik Neven Karković komentirao:

- Nije bilo prave šanse. Težak susret jer tu nije smio ništa pokloniti na svoj servis, a istodobno nije dolazio do prave šanse kod prijema servisa.

Robert Valai

Ukrajinac je u 2015. bio brončani na Europskim igrama u Bakuu, ovog puta je ostao korak prekratak. Pucar je dominirao tijekom cijelog susreta. Prvi i zadnji set ostavio ga je na dva poena, a jedini set koji je izgubio Pucar je imao prednost 6:2.

'Ovaj mali ima top na bekhendu' - bili su komentari gledatelja.

Da, taj 'mali' 23-godišnjak od gotovo dva metra ima sezonu iz snova, a u Minsku je osvojio i prvu seniorsku medalju. Bilo je tu medalja u mlađim kategorijama, trećih i drugih mjesta na seniorskim Pro Tourevima, ali na ovakvom jakom natjecanju to je prva pojedinačna bronca.

- Obojica smo već bili umorni tako da je najbitnije bila igra oko prve lopte, servisa i prijema. Tu sam bio bolji, precizniji, što mi je na kraju donijelo pobjedu i izgledalo je možda glatko. Super se kvalificirati na Olimpijske igre, ali treba se potruditi i odigrati nešto u Tokiju. Je, sad neću imati stres radi toga, iako me to i nije mučilo. Dobro sam igrao na SP-u, vjerujem da bi i putem renkinga uspio u tom naumu - zaključio je Pucar, koji je trenutno 39. na svijetu. No, kako se čini ne zadugo.

- Teško je naći prave riječi kako bi opisao meč s Kou Leijem. Bio je odvažan, hrabar, totalna dominacija tijekom cijelog susreta. Ostvario je velik rezultat, a istodobno ima kontinuitet dobrih rezultata što nije lagano ni najvećim igračima. Sada će se moći koncentrirati na ekipne kvalifikacije za OI, svima nam je velika želja ostvariti taj uspjeh. Ovakav rezultat je odličan, veliki podstrijek za dalje, ali istodobno nas tjera da nastavimo u istom smjeru - zaključio je Karković.

Neće biti previše odmora jer danas kreće ekipni dio. Hrvatska u prvom susretu ide na Belgiju (12.00), ukoliko prođemo čeka nas vrlo jaka Švedska.

Linker
25. travanj 2024 09:58