SVI SU POZVANI

TRADICIONALNI PLIVAČKI SPORTSKO-REKREATIVNI DOGAĐAJ PONOVNO U POREČU Uskoro počinje jubilarno 20. izdanje Porečkog delfina!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 17.07.2019. u 10:56

 • Ovogodišnje izdanje međunarodnog sportsko-rekreativnog plivačkog maratona Porečki delfin održat će se 24. kolovoza

  Približava se 20. izdanje Porečkog delfina, najvećeg plivačkog sportsko-rekreativnog natjecanja na ovim prostorima. Ove se godine tradicionalni Porečki delfin održava 24. kolovoza, tjedan dana ranije nego prijašnjih godina.

  Posebnost ovog međunarodnog natjecanja u organizaciji Kluba za daljinsko plivanje Poreč je u tome što se svatko može prijaviti i sudjelovati, od amatera i zaljubljenika u plivanje i vodene sportove do profesionalaca. Uz napeto natjecanje, organizatori i ove godine za natjecatelje i njihove navijače pripremaju vrhunsku zabavu i popratne sadržaje.  Mnogobrojni će gosti tako moći uživati u posebno organiziranim zonama poput Kid's, Fun i Relax zone.

   

  Plivačka se staza nalazi u sjevernom porečkom akvatoriju s pogledom na starogradsku jezgru Poreča. Glavni događaj je natjecateljski CRO CUP plivački maraton na 5.000 metara, dok rekreativci mogu birati između tri razine dionica od 1.500, 3.000 i 5.000 metara. Rekreativni maratoni se također mogu plivati prsno, leđno ili bilo kojom drugom disciplinom, a sudionici mogu koristiti i rekvizite kao što su peraje ili luftmadrac.

  Na dosadašnjim izdanjima Delfina sudjelovalo je 15ak tisuća plivačica i plivača iz 20ak zemalja, među kojima i plivači s Novog Zelanda i Kube, a zahvaljujući suradnji s mađarskom županijom Somogy te gradom Siofokom na jezeru Balaton, već tradicionalno najbrojniji su plivači iz Mađarske.

   

  Porečki delfin jedan je od događaja u Poreču s najdužom tradicijom i manifestacija koja dodatno promovira Poreč kao destinaciju primamljivu sportašima i ljubiteljima aktivnog života. Dugotrajnosti i kvaliteti manifestacije značajno pridonosi podrška partnera i sponzora, Turističke zajednice grada Poreča i Valamar Riviere.

  Od ove se godine plivači po prvi put mogu prijaviti kroz samo nekoliko klikova putem online prijave na web stranici Porečkog delfina - www.poreckidelfin.com gdje mogu pronaći i sve dodatne informacije o ovogodišnjem plivačkom maratonu.

  Kotizacije se mogu uplatiti i putem PayPala. Cijena kotizacije do 31. srpnja iznosi 80 kuna, od 1. do 22. kolovoza 90 kuna, a 23. kolovoza kao i na dan manifestacije 100 kuna.

  Tagovi
  Iz drugih medija