HONG KONG, HONG KONG - OCTOBER 01: Kenneth To of Hong Kong during the FINA Swimming World Cup Men's 200m Individual Medley Heat 1 on October 01, 2017 in Hong Kong, Hong Kong. (Photo by Power Sport Images/Getty Images)
Power Sport Images/Getty Images

NIJE MU BILO SPASA

TRAGEDIJA ZAVILA PLIVAČKI SVIJET U CRNO Osvajač svjetskog srebra preminuo za vrijeme treninga na Floridi, uzrok smrti i dalje je nepoznat

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 19.03.2019. u 13:33

 • Kenneth To, 26-godišnji vrhunski plivač iz Hong Konga, preminuo je za vrijeme treninga na Floridi.

  Uzrok smrti mladog plivača i dalje nije poznat, pozlilo mu je na treningu, a vrlo brzo je preminuo. Kenneth To je dugo godina nastupao za Australiju prije nego je 2016. godine počeo plivati za Hong Kong, a na sveučiištu Florida bio je tek tri mjeseca.

  To u svojoj karijeri ima veliki broj medalja, na Svjetskom prvenstvu 2013. godine u Barceloni osvojio je srebro kao član australske štafete, a na OI mladih u Singapuru 2010. osvojio je čak šest odličja.

  "Svi smo šokirani i rastuženi ovom vijesti i želimo njegovoj obitelji i prijateljima snagu u ovom nevjerojatno teškom periodu", rekao je izbornik australske plivačke reprezentacije Jacco Verhaeren za Fairfax.

  Iz drugih medija