20 Feb 1992: Blanca Ochoa Fernandez of Spain skis downhill during the women''s slalom during the Olympic Games in Albertville, France. Mandatory Credit: Bob Martin /Allsport
Bob Martin /Allsport / Getty Images

UŽASNE VIJESTI

TRAGIČAN ZAVRŠETAK VELIKE POTRAGE ZA ŽENOM KOJA JE ISPISALA ZLATNE STRANICE OLIMPIJSKOG SPORTA Pronađeno beživotno tijelo slavne skijašice

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 04.09.2019. u 15:14

 • Beživotno tijelo Blance Fernandez Ochoe, osvajačice brončane medalje u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1992. godine u Albertvilleu, pronađeno je u srijedu u gori sjeverno od Madrida priopćila je policija, a uzrok smrti 56-godišnje bivše španjolske skijaške reprezentativke zasad je nepoznat.

  Od 24. kolovoza, kada je njen nestanak prijavila obitelj, trajala je potraga u šumovitom dijelu mjesta Cercedilla, u području visokom oko 1.900 metara. U potrazi su sudjelovali psi tragači, dronovi te brojni policajci i volonteri.

  Ubrzo nakon početka istrage pronađen je ondje njen automobil s osobnim stvarima, no nije bilo znakova nasilja. Sestra bivše skijašice izjavila je u utorak kako je znala boraviti sama u gorskim predjelima te da je vjerojatno doživjela nezgodu.

  MADRID, SPAIN - OCTOBER 18: Blanca Fernandez Ochoa attends the premiere of
  Carlos Alvarez/Getty Images
   

  Tijelo je pronašao jedan pripadnik Civilne garde izvan službe, koji se kao dobrovoljac sa psom priključio potrazi. Policija je proteklih dana poručila da ne isključuje niti jednu pretpostavku.

  Fernandez Ochoa je jedina španjolska skijašica koja je uspjela osvojiti medalju na Olimpijskim igrama.

  Iz drugih medija