Dejan Savić
 Pedja Milosavljevic / CROPIX / CROPIX
MALO JE RANO

'U POLA DEVET UJUTRO SE SRBI I CRNOGORCI SE VRAĆAJU IZ KAFIĆA, A NE IGRAJU UTAKMICE' Izbornik Srbije nije baš bio presretan terminom...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. srpanj 2019. 17:41

Samo su dvije utakmice premijernog dana u Gwangjuu bile rezultatski otvorene do posljednjeg trenutka, te u konačnici tako i završene. Ipak, najzanimljiviji susret odigrala su dva balkanska susjeda, Srbija i Crna Gora. Jedina neobičnost je što je utakmica odigrana u rano jutro po korejskom vremenu. Na ovu se temu zgodno referirao srpski izbornik Dejan Savić.

- Ujutro u 8.30 je za Srbe i Crnogorce vrijeme kada se vraćaju iz kafića, a ne za vaterpolo!

Srbi su imali u početku lijepu prednost (4:1, pa i 6:3), da bi Crnogorci uspjeli ne samo izjednačiti (8:8, minutu i pol prije kraja treće dionice), a onda i povesti pola minute prije zadnjeg odmora. Štoviše, u zadnjoj četvrtini je Crna Gora imala i malo osjetnije vodstvo (10:8). Još do dvije i pol minute prije kraja Crna Gora je imala vodstvo i pobjedu nadomak ruku.

No, nakon što je Mandić smanjio, samo 12 sekundi prije kraja, Strahinja Rašović je golom za izjednačenje spasio Srbiju poraza na otvaranju.

Druga utakmica koja je završila u egalu je sraz Njemačke i Japana. Nijemci su imali i tri gola prednosti (5:2), vodili početkom treće četvrtine 7:5, da bi Japanci preokrenuli na 8:7 u njihovu korist. Štoviše, tu su prednost i održavali do same završnice kada je ponajbolji njemački vaterpolist, Julian Real samo 4 sekunde prije kraja uspio pogoditi s igračem više za izjednačenje ili konačnih 9:9.

Linker
19. travanj 2024 10:50