Steve McArthur/Rowing NZ
SP U VESLANJU

U SPARNOM AUSTRIJSKOM LINZU ZASAD SVE TEČE PREMA OČEKIVANJIMA Braća Sinković i Damir Martin bez problema ušli u polufinale

Iz eventualne borbe za medalje otpao je laki skifist Luka Radonić nakon posljednjeg mjesta (iako je uoči posljednjih 500 metara bio treći!) u četvrtfinalnoj skupini, te ženski dvojac bez kormilara, Sestre Izabela i Žana
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 29. kolovoz 2019. 12:36

Velika sparina “zarobila” je i Linz, ali to nije smetalo dvjema hrvatskim posadama koje su izborile polufinale Svjetskog prvenstva.

Braća Valent i Martin Sinković svoj su posao u četvrtfinalnoj skupini dvojaca bez kormilara odradili uredno, osvojili prvo mjesto s dvije i pol sekunde boljim vremenom od francuske posade te bukirali mjesto među 12 najboljih posada, ali jasno je da njihove ambicije sežu daleko više.

- Bila je dobra i teška utrka, kao što smo i očekivali. Ipak su ovo kvalifikacije za Olimpijske igre i svima je važno osigurati svoje mjesto. Druge posade bile su brze i morali smo se dobro pomučiti, ali zadovoljni smo jer smo imali sve pod kontrolom, a to je najvažnije - rekao je Valent Sinković.

Čuvanje snage?

- Polufinale neće biti ništa lakši od samog finala - dodao je brat Martin.

Inače, zanimljivo je da je jedna od skupina morala ponoviti utrku jer se u prvoj sudački čamac sudario s posadom Poljske i pritom im slomio veslo. Zbog “reprize” promijenjen je i raspored pa polufinale neće biti danas kako je bilo uplanirano, već u petak oko 11.30.

Damir Martin osvojio je treće mjesto u četvrtfinalnoj skupini, što je bilo taman dosta za plasman u sljedeći krug. Prije njega su ciljem prošli favoriti za medalju, Norvežanin Borch i Novozelanđanin Manson, a samo 2,5 sekunde iza bio je četvrtoplasirani Meksikanac Cabrera. Je li to bila samo Martinova taktika da zavara suparnike i čuva snagu za odlučujuće bitke, ostaje vidjeti u polufinalu u petak (12.30).

Radonić i sestre Krakić

Iz eventualne borbe za medalje otpao je laki skifist Luka Radonić nakon posljednjeg mjesta (iako je uoči posljednjih 500 metara bio treći!) u četvrtfinalnoj skupini, te ženski dvojac bez kormilara. Sestre Izabela i Žana bile su pete, a za trećim mjestom koje je vodilo dalje zaostale su 17 sekundi.

Linker
23. travanj 2024 09:04