Ranko Suvar / CROPIX
MLADOST

UBITAČAN TEMPO ŽABACA Vaterpolisti sa Save intenzivno se pripremaju za novu sezonu koja je pred njima

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 06. rujan 2019. 12:37

Zadnji su dani ljeta, broje se posljednji lijepi dani, u ormare pospremaju kupaći kostimi, no 24 mladića neće tako skoro svoje kupaće gaće staviti na dno ladice. Vaterpolisti zagrebačke Mladosti tek ulaze u sezonu, koja za njih počinje prvom utakmicom na bazenu na Savi, u subotu 21. rujna protiv splitskog Mornara.

- Trenutno smo u Šibeniku na pripremama, malo spariramo sa Solarisom. Od petka smo ponovno u Zagrebu, onda smo na Savi neko vrijeme, pa idemo još u Mađarsku, idući tjedan tri dana sparinga s Ferencvarosem, i onda doma očekujemo početak sezone, tu prvu tekmu s Mornarom - reći će iskusni mladostaš Lovre Miloš, koji itekako dobro poznaje rad jednog od najboljih svjetskih kondicijskih trenera, osvajača zlatne olimpijske medalje Pere Kuterovca. Ususret novoj sezoni Pero je pred ove kršne mladiće postavio nimalo lagan zadatak: u 36 dana svaki je od ovih mladića preplivao 180 kilometara i podigao nevjerojatnih 15 tona utega.

Cijelo ljeto u punom pogonu

- Cijelo smo ljeto proveli u jakim treninzima, ali smo radili i male stanke da bi igrači uzeli prijeko potreban odmor - reći će Pero i usput nam približiti jedan uobičajen radni dan vaterpolista Mladosti:

- Prvi je trening u teretani ujutro u 9 sati, traje sat i pol. Nakon toga, od 11 do 13 sati, imamo trening u bazenu. Slijedi pauza za odmor pa popodnevni trening od 17 do 19 sati, puna dva sata treninga u bazenu. Dakle, to je šest sati treninga dnevno. No kako se približava prvenstvo i prve utakmice, intenzitet se treninga smanjuje. Za sada je važno proći pravu malu torturu da bi se izdržao tempo utakmica koje nas očekuju u novoj sezoni.

Prije prvog susreta Mladostaši će provesti 120 sati u bazenu, 45 sati u teretani te odigrati 10 pripremnih utakmica.

- Dobili smo nekoliko vrhunskih pojačanja, a vratio se i Luka Bukić, koji je već bio u Mladosti i navikao je na Perin rad, Vrlić je također kroz reprezentaciju upoznao što ga očekuje. Amerikanac isto baš dobro ulazi u tu priču, tako da mogu reći da svi posao odrađuju maksimalno uspješno - kaže Miloš, i dodaje:

- Očekivanja su od nas u novoj sezoni prilično velika. Došlo nam je dosta izvrsnih i vrhunskih igrača i od nas se očekuje da ove godine budemo što bolji. Svi su novi dečki sjajni, a ja sam im ponudio pomoć ne bi li se što prije i bezbolnije prilagodili životu u Zagrebu i načinu rada u klubu - kazat će Lovre Miloš.

Jedan od miljenika zagrebačke publike svakako je povratnik u momčad Luka Bukić, koji je za kraj poručio:

- Nedostajao mi je Zagreb. Ovo je moj dom, tu su mi obitelj i prijatelji. Zagrebačka publika u mom srcu ima posebno mjesto i jedva čekam naš ponovni susret. Ovih dana zaista naporno radimo da bismo na radost svih postigli još bolje rezultate. Vjerujemo i u osvajanje novih titula.

Linker
26. travanj 2024 16:02