Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
KORAK BLIŽE OI

VARAŽDINAC U ŠVICARSKOJ OSVOJIO SREBRO NA PRVOM EUROPSKOM PRVENSTVU U BMX-U 'Siguran sam da mi Olimpijske igre ne mogu promaknuti'

Ranteš sada seli u SAD, gdje će se pripremati za nastavak Svjetskog kupa i Svjetsko prvenstvo koje se održava početkom studenog u kineskom Chengdu. To će biti ključna postaja u borbi za OI u Tokiju.
Piše: HinaObjavljeno: 15. listopad 2019. 12:47

Na prvom Europskom prvenstvu u BMX-u, održanom u švicarskom Cadenazzu, najbolji hrvatski vozač BMX-a Marin Ranteš (24) osvojio je srebrnu medalju.

Natjecanje, na kojem su se prikupljali bodovi i za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, održano je u novom Freestyle Parku, a nastupilo je 48 vozača iz 13 zemalja.

Ranteš se nakon dvije kvalifikacijske vožnje plasirao u finale kao šesti, a sjajnim finalnim nastupom popravio je plasman za četiri pozicije, osvojivši drugo mjesto sa 91,20 bodova.

Zlato je osvojio Francuz Anthony Jeanjean sa 93 boda, dok je bronca pripala Britancu Declanu Brooksu koji je sakupio 91 bod.

- Finalna mi je vožnja bila kompletna u glavi, znao sam je napamet. Bio sam potpuno opušten i siguran u sebe da mogu odvoziti sve kako sam zamislio. Od prvog do zadnjeg zamišljenog trika odvozio sam savršeno, što me dovelo do drugog mjesta. Napravio sam 720 tailwhip, backflip barspin to tailwhip, triple barspin, 540, flair tailwhip, frontflip. Iznimno sam ponosan što sam odvozio bez greške i što sam se, predstavljajući Hrvatsku na prvom održanom prvenstvu, popeo na pobjedničko postolje - rekao je Ranteš.

Mladi Varaždinac sada se seli u SAD, gdje će se pripremati za nastavak Svjetskog kupa i Svjetsko prvenstvo koje se održava početkom studenog u kineskom Chengdu. To će biti ključna postaja u borbi za OI u Tokiju.

- Osjećam se i više nego spremno. Jedva čekam Kinu kako bih napravio dobar rezultat i siguran sam da mi Olimpijske igre ne mogu promaknuti - dodao je Ranteš.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Britanka Charlotte Worthington (91.60) ispred Njemice Lare Lessmann (84.60) i Ruskinje Elizavete Posadskikh (82.80).

Linker
19. travanj 2024 15:48