LONDON, ENGLAND - AUGUST 12: (EDITORS NOTE: A polarizing filter was used for this image.) LeBron James #6 of the United States dunks during the Men's Basketball gold medal game between the United States and Spain on Day 16 of the London 2012 Olympics Games at North Greenwich Arena on August 12, 2012 in London, England. (Photo by Christian Petersen/Getty Images)
Christian Petersen/Getty Images

NIJE VRIJEME ZA TAKVE STVARI

VEĆINI AMERIČKIH SPORTAŠA NE PADA NAPAMET ODLAZITI NA OLIMPIJSKE IGRE! VEĆINA TVRDI KAKO BI SVE BILO NEPOŠTENO 'Sve je jasnije da će doći do odgode'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 24.03.2020. u 08:16

 • Većina američkih olimpijaca i paraolimpijaca izjasnilo se za odgodu Olimpijskih igara 2020. u Tokiju zbog pandemije koronavirusa, pokazalo je novo istraživanje Američkog olimpijskog i paraolimpijskog odbora (USOPC).

  U anketi je sudjelovalo 1780 sportaša, a njih 68 % tvrdi da Igre ne bi bile poštene kad bi započele kako je predviđeno, 24. srpnja 2020., navodeći kao glavni razlog smetnje u procesu treninga.

  Gotovo 65 % sportaša je izjavilo da su recentni događaji utjecali na njihov proces treninga, a 25 % njih je izjavilo da uopće ne mogu trenirati suočeni sa zatvorenim dvoranama i bazenima.

  "Sada je jasnije nego ikad da je put prema odgodi vrlo obećavajuć te potičemo MOO da poduzme sve potrebne korake kako bi se Igre odvijale u sigurnim uvjetima uz podjednake uvjete za sve natjecatelje", stoji u priopćenju USOPC-a.

  Američki sportaši su se pridružili sve glasnijem zboru onih koji zagovaraju odgodu Igara u Tokiju, a čini se da su i Japanci shvatili da je Igre nemoguće provesti u djelo u postojećim okolnostima. Olimpijski odbori Australije i Kanade već su objavili da neće slati svoje sportaše, ako će se Igre u Tokiju održati u predviđenom terminu od 24. srpnja do 9. kolovoza.

  Iz drugih medija