Mišura i Barač
 © YCCS/Studio Borlenghi/Luca Bu / © YCCS/Studio Borlenghi/Luca Bu
JEDRENJE

VELIK USPJEH HRVATSKE POSADE U PORTO CERVU Marin Mišura i Tonko Barač četvrti na SP-u klase Zvijezda

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. lipanj 2019. 11:43

Sjajan rezultat za hrvatsku posadu Marin Mišura – Tonko Barač na Svjetskom prvenstvu klase Zvijezda. Naši jedriličari su u Porto Cervu osvojili četvrto mjesto među 63 prijavljene posade. Premda Zvijezda više nije olimpijska klasa na Sardiniji se skupilo respektabilno društvo olimpijskih pobjednika, svjetskih prvaka i sudionika najvećih svjetskih regata. Popis respektabilnih i eminentnih imena iz svijeta jedrenja je uključivao Poljaka Mateusza Kusznierewicza koji ima olimpijsko zlato i broncu, Brazilca Brunu Pradu s olimpijskim srebrom i broncom, Amerikanca Paula Cayarda koji je slavio na Volvo Ocean Raceu i tijekom impresivne karijere odradio sedam kampanja za America's Cup…

Na SP-u kojem je domaćin bio prestižni Yacht Club Costa Smeralda Mišura i Barač su u šest jedrenja ostvarili jednu pobjedu, jedno treće mjesto, jedno deveto, jedno deseto i jedno 11., dok su najlošiji rezultat, 22. mjesto, odbacili u konačno redoslijedu. Sve skupa, 34 negativna boda za najbolji rezultate neke hrvatske posade u klasi Zvijezda.

- Jako teško Svjetsko prvenstvo jer su se vremenski uvjeti mijenjali iz dana u dan. Za Marinov i moj presudan je bio predzadnji dan regate koji smo odradili sjajno, u dva jedrenja smo bili prvi i treći, izjavio je Tonko Barač.

Zlatnu medalju osvojili su Poljak Mateusz Kusznierewicz i Brazilac Bruno Prada, srebrni su Amerikanac Augie Diaz i Brazilac Henry Boening, a bronca je otišla Norvežaninu Eivindu Mellebyju i Amerikancu Joshui Revkinu.

Linker
27. travanj 2024 05:36