CROPIX
SJAJNA MARIJA TOLJ

VELIKA HRVATSKA NADA USTALILA SE HICIMA PREKO 60 METARA I SVE JE BLIŽE NORMI ZA TOKIO 'Nisam se ovome nadala, sada idem po finale u Dohu'

Njezin trener Roland Varga očito radi jako dobar posao.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 04. rujan 2019. 13:11

Sjajno je raspoložena jučer bila i 19-godišnja Marija Tolj, europska U-23 prvakinja u bacanju diska očito je jako dobroj formi. U drugoj je seriji bacila 62,57, samo 19 centimetara manje od osobnog rekorda i s tim je rezultatom završila na trećem mjestu.

Marija je nakon Europskog ekipnog prvenstva u Varaždinu, gdje je bacala kuglu, otišla nekoliko dana na odmor i punjenje baterija u rodni Orebić, a sada se punom parom priprema za SP u Dohi.

Ove je sezone napravila ogroman korak naprijed, 2018. je završila s osobnim rekordom od 57,90 m, a danas je konstantna na hicima preko 60 metara, ima normu za SP, a sve je bliža i onoj za Olimpijske igre u Tokiju (63,50). Njezin trener Roland Varga očito radi jako dobar posao i uopće ne sumnjamo da će u godinama koje slijede i Marija biti velika priča Hanžekovićeva memorijala.

- Ovo je puno više od očekivanja, jako dobar rezultat. S obzirom da sam uzela malu stanku i bila na odmoru, nisam se nadala da ću baciti preko 62 metra. Bila bih zadovoljna i sa 60 m, a ovo je jako dobro. Jako je lijepo bacati na domaćem terenu, hvala svima što su mi bili podrška - istaknula je Marija koju u ponedjeljak, kao i Sandru, očekuje nastup za Europu u dvoboju protiv SAD-a.

- Nadam se dobrom rezultatu, a osobnom rekordu se nadam u Dohi. To bi onda značilo i plasman u finale.

Linker
25. travanj 2024 16:11