Pedja Milosavljević/Cropix
OTVOREN PUT

VELIKA ŠANSA ZA HRVATSKU! Najveći rival Barakuda na Svjetsko prvenstvo dolazi bez sedmorice najboljih igrača

Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. lipanj 2019. 20:01

Na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, točnije u Gwangjuu (12. do 28. srpnja), Barakude će braniti zlato iz Budimpešte 2017, a nakon vijesti iz Beograda, taj bi im put mogao biti značajno olakšan.

Naime, Dejan Savić, izbornik srpske vaterpolske reprezentacije odredio je 14 kandidata za Svjetsko prvenstvo, a na popisu nema čak 7 najboljih njihovih igrača. Razlog je – odmor! U Koreju neće putovati kapetan i ponajbolji strijelac ljevoruki Filip Filipović (desna strana), Andrija Prlainović (lijevi vanjski), Stefan Mitrović (lijevo krilo), Duško Pijetlović (prvi centar), Branislav Mitrović i Gojko Pijetlović (prvi i drugi vratar), te Milan Aleksić (branič).

- Sve je to po dogovoru od ranije. Rekli smo si da ako osvojimo Svjetsku ligu, plasiramo se na OI u Tokio, na Svjetsko prvenstvo idemo s pomlađenom reprezentacijom jer su igrači premoreni. Na ovaj ćemo se način puno bolje pripremiti za OI u Tokiju - rekao je za srpske medije, na konferenciji za novinare, Dejan Savić.

U Koreju tako putuju - Dimitrije Rističević (bez kluba), Lazar Dobožanov (Radnički Kragujevac), Dušan Mandić (Pro Recco), Viktor Rašović (Szolnok), Strahinja Rašović (Eger), Nemanja Vico (Trieste), Đorđe Lazić (Szolnok), Nikola Jakšić (Ferencvaros), Radomir Drašović (Szolnok), Nikola Dedović (Spandau 04), Miloš Ćuk (Mladost), Ognjen Stojanović (Miskolc), Sava Ranđelović (OSC Budimpešta) i Veljko Tankosić (Crvena zvezda).

Potez se s može razumjeti s gledišta izmorenosti igrača, ali je ipak neuobičajeno to činiti s natjecanjem kakvo je Svjetsko prvenstvo. S druge strane, Srbija može računati na moguće potcjenivanje suparnika, iako ne valja smetnuti posve s uma da i u sadašnjoj postavi ima nekolicina vrlo kvalitetnih igrača. Realno ipak, teško da će do medalje pokraj Hrvatske, Mađarske, Italije, pa i Španjolske, Australije, Grčke u najjačim postavama.

Linker
24. travanj 2024 12:25