SN
IMPRESIVAN REZULTAT

VELIKI USPJEH MLADOG HRVATSKOG STOLNOTENISAČA Ivor Ban nema još ni 15 godina, a igrat će na seniorskom SP-u

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2018. 23:06

Osječanin Vjekoslav Zovko i Zagrepčanin Ivor Ban izborili su ekipno stolnotenisko Svjetsko prvenstvo, koje će se od 29. travnja do 6. svibnja igrati u Halmstadu.

Njih dvojica tako će se pridružiti već odabranim Andreju Gaćini, Tomislavu Pucaru i Tomislavu Frani Kojiću. I dok je Zovkov uspjeh manje-više očekivan, slovio je za jednog od favorita, pogotovo nakon što su kvalifikacije otkazali Filip Čipin i Luka Fučec, velik uspjeh ostvario je mladi Ivor Ban.

Igrač Mladosti na posudbi u Dugom Selu ostvario je sve tri pobjede u kvalifikacijama svladavši redom dosta starije igrače od sebe. Naime, Ban je još uvijek kadet, koji će 28. travnja napuniti 15 godina! Trenutačno drži 2. mjesto u Europi i 7. na svijetu, a iza njega je vrlo uspješna sezona na međunarodnoj sceni. Sad je u kolekciju dodao i seniorsko SP, što je, mora se priznati, velik uspjeh s obzirom na godine.

- Dobro sam igrao, dok su suparnici bili malo lošiji zbog loptica. Nisam planirao da ću dobiti Kolareka, za ostale mečeve sam mislio da mogu nešto napraviti. Nadao sam se jednoj pobjedi i da ću SP izboriti u nekom krugu, ali na kraju sam slavio u sva tri meča - istaknuo je Ban.

Rezultati:

I. Zeljko - Kolarek 1:3, Ban - Zovko 3:1, I. Zeljko - Ban 1:3, Zovko - Kolarek 3:2, I. Zeljko - Zovko 2:3, Ban - Kolarek 3:1; poredak: Ban 3-0, Zovko 2-1, Kolarek 1-2, I. Zeljko 0-3.

Linker
24. travanj 2024 23:00