Hrvatski gimnastički savez
SK BAKU

VIDEO: FANTASTIČAN DAN ZA HRVATSKU GIMNASTIKU Ana Đerek osvojila svoje prvo zlato u finalu partera, Kovačević brončani na Svjetskom kupu u Bakuu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2018. 15:58

Sjajan dan za hrvatsku gimnastičku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Bakuu. Ana Đerek osvojila je zlato u finalu partera, dok je Anton Kovačević brončani na preči!

Splitska olimpijka bila je najbolja prije dva dana u kvalifikacijama, no, danas je u finalu odradila jednu od svojih najboljih vježbi ikada i sa velikih 13,533 boda deklasirala konkurenciju. Srebrna je Grkinja Ioanna Xoulogi (12.733), a brončana Turkinja Demet Mutlu (12.566).

- Finale je prošlo izvrsno. Super sam zadovoljna i s izvedbom i s rezultatom. Presretna sam što se napokon sve poklopilo i što sam osvojila svoje prvo zlato na turnirima Svjetskog kupa te doživjela taj osjećaj da slušam hrvatsku himnu na postolju. Bila mi je velika čast i predivan osjećaj. Sada ćemo kratko proslaviti, s obzirom da već noćas putujemo dalje za Dohu na drugi Svjetski kup na kojem se također nadam odraditi svoju vježbu i pokazati što znam. Nadam se rezultatu barem približno dobrom kao ovome - poručila je iz Azerbajdžana zlatna Ana Đerek, članica splitskog GK Marjan.

Za dvostruko hrvatsko slavlje u Bakuu pobrinuo se Anton Kovačević, finalist prošlogodišnjeg Europskog prvenstva. Član ZTD Hrvatskog Sokola nakon petog mjesta u kvalifikacijama u finalu je bio puno bolji i sa 14,166 bodova osvojio broncu. Zlatni je Nizozemac Bart Deurloo, aktualna svjetska bronca (14,700), dok je srebrni Bjelorus Andrej Lihovicki (14,200).

Ovo je druga Antonova medalja u Bakuu. Prošle godine kući se vratio sa srebrom na preči.

- Stvarno je bilo lijepo opet nastupiti ovdje. Išao sam svoju 5.7 vježbu koja trenutno nije moj maksimum, ali zbog zdravstvenih problema proteklih tjedana, u dogovoru s trenerom Ratkom Jovanovićem odlučili smo ići na sigurniju varijantu. Odradio sam lijepo, korektno, samo sam napravio jednu veću pogrešku na saskoku i to je to. Sretan sam jer je medalja tu, ali nema puno prostora za slavlje nego se treba odmoriti i pripremiti za Dohu. Putujemo već za nekoliko sati, a tamo će mi se priključiti i moj prijatelj Tin Srbić. Jedva čekam da zajedno nastupimo tamo i da pokažem još bolju izvedbu - poručio je brončani Kovačević.

Hrvatski gimnastički savez

Put Dohe iz Bakua će uz medaljaše Anu Đerek i Antona Kovačevića nastaviti i Robert Seligman, dok će sutra iz Hrvatske na istu destinaciju krenuti aktualni prvak svijeta na preči Tin Srbić, zatim Kristijan Vugrinski (konj s hvataljkama) i Petra Furač (greda).

Linker
14. travanj 2024 17:03