Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
JEDRENJE

VIDEO: FILIP JURIŠIĆ POPUT GORANA IVANIŠEVIĆA Hrvatski jedriličar s pozivnicom do osvajanja Grand Prixa Mornara

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. rujan 2017. 15:42

Da nije bilo pozivnice Goran Ivanišević ne bi 2001. osvojio Wimbledon. Sjetio se toga i hrvatski jedriličar Filip Jurišić nakon osvajanja regate Grand Prix Mornar, svojevrsne uvertire za Svjetsko prvenstvo u klasi Laser koje u Splitu započinje 12. rujna.

- Imao sam neku virozicu, nisam dobro odjedrio regatu i završio deseti. Francuz Bernaz je odustao jer su ga uhvatila leđa, pa sam ja upao umjesto njega, ispričao je član Mornara.

Mornar Grand Prix je najkraća regata na svijetu. Na 50-ak metara regatnog polja treba znati jedriti. Jurišić je finale izborio u skupini sa srebrnim olimpijcem iz Rija Tončijem Stipanovićem i Novozelanđaninom Thomasom Saundersom. U borbi za naslov suparnici su mu bili brončani iz Rija Novozelanđanin Sam Meech i Amerikanac Charlie Buckingham. S dvije pobjede i jednim drugim mjestom Filip Jurišić je izazvao ovacije u uvali Baluni. Tapšao ga je i trener Jozo Jakelić.

- Tonko Kuzmanić mi je rekao uoči regate da se moram sjetiti Gorana i sjetio sam ga se...Svaka pobjeda na regati je super, ali ovo je poseban osjećaj pobijediti na pontonu s kojeg se bacam svaki dan kad idem na more, ispred svog kluba i svoje ekipe, ispričao je Jurišić.

Linker
20. travanj 2024 07:09