Tom Dubravec / CROPIX
DRAMATIČNE SCENE U SPLITU

VIDEO: HULIGANI NAPALI VATERPOLISTE CRVENE ZVEZDE NA SPLITSKOJ RIVI Jedan se od batina spasio skokom u more: 'Odjednom je nastala skrika i vika!'

Piše: HinaObjavljeno: 09. veljača 2019. 16:13

Vaterpolisti Crvene zvezde koja večeras igra na Poljudu s Mornarom napadnuti su danas u centru Splita na Rivi, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako doznajemo, četvero igrača sjedili su na kavi oko 13:40 sati na glavnoj gradskoj šetnici kada im je prišla skupina mladića i zatražila ih da skinu trenerke s klupskim obilježjima, nakon čega su ih počeli naguravati i tući. Jedan od napadnutih vaterpolista spasio se skokom u more, dok su ostali pobjegli.

Tek po dolasku policije izašao je iz mora ispred Rive te je utvrđeno da nema ozljeda, dok su se ostala trojica vratila u hotel.

Naš fotoreporter Tom Dubravec snimio je dio incidenta:

Splitska policija traga za napadačima. Neslužbeno doznajemo da su bila petorica mladića mlađe životne dobi.

- Odjednom je nastala skrika i vika. Riva je bila puna, a odjednom je jedan čovjek skočio u more, dok je drugi pobjegao u smjeru Palače, prema Voćnom trgu. Mislim da je bilo više napadača. Nesretni mladić iz mora vikao je da je Crnogorac - kazao nam je jedan od svjedoka.

- Sjedili su u kafiću na Rivi, a navodno im je jedan od konobara, sluteći da bi moglo biti nečega, savjetovao da barem zaklone službena obilježja kluba. Uto je došlo do napada, a jedan od vaterpolista je potrčao, putem skinuo trenirku i skočio u more. Napadači, njih četvorica-petorica, pokupili su trenirku, uzeli je kao trofej i razbježali se prije nego je stigla policija, ispričao nam je još jedan svjedok.

Incident je Hini službeno potvrdila policija, koja je dojavu o napadu dobila u 13.40 sati.

- Jedan od napadnutih vaterpolista je skočio u more, a dvojica su pobjegla. Do našeg dolaska na mjesto događaja razbježali su se i napadači. Mladiću koji je skočio u more ponudili smo liječničku pomoć, no odbio je. Za sada nema vidljivih ozljeda. Odveli smo ga u hotel i tamo s njim obavili razgovor, te sa ostalom dvojicom koji su uspjeli pobjeći. Paralelno s tim policija traga za počiniteljima i provodi kriminalističko istraživanje, kazala je za Hinu Željka Radošević iz splitske policije.

Linker
19. travanj 2024 16:49