Cro Race incident
 Jure Miskovic / CROPIX
KRŠ I LOM

VIDEO: KAKO JE DOŠLO DO NEVJEROJATNOG INCIDENTA NA UTRCI U ZADRU? Jedan od favorita zbog slomljenog rebra odustaje od utrke

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 03. listopad 2019. 11:50

Rumunjski biciklist Eduard-Michael Grosu, član francuske momčadi Delko Marseille, pobjednik je druge etape CRO Racea vožene u srijedu od Slunja do Zadra u dužini od 183 kilometra, a pobjedom u etapi on je ujedno preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Odmah nakon ulaska u cilj etape koja je imala ishodište u Zadru dogodio se incident.

Čovjek iz organizacije utrke pohitao je na stazu za pobjednikom Rumunjom Eduardom Grosuom, želeći ga što prije skinuti s bicikla i dovesti na proglašenje pobjednika.

Međutim, odmah iza Grosua u punoj brzini kroz cilj je proletjelo desetak biciklista. Marco Frapporti, se zabio u tog čovjeka iz organizacije, pao je s bicikla, no nije to bio jedini pad.

Matej Mohorič jedan od favorita ove utrke, koji je u cilj ušao kao sedmi, pokušao je izbjeći gužvu iza ciljne ravnine skrenuo je ulijevo, no izgubio je kontrolu nad biciklom i pao je na zaštitnu ogradu. nažalost, Mohorič je u cijelom tom cirkusu nakon cilja i najgore prošao. Odmah je prevezen u zadarsku bolnicu, gdje mu je ustanovljeno slomljeno rebro, pa će biciklist Bahrain Meride morati propustiti ostatak utrke oko Hrvatske.

Linker
20. travanj 2024 03:57