Robert Valai
13. SEZONA AKCIJE SN

VIDEO: LINO VIŠEBOJAC U LIPIKU Rukometaši Nexea pretvorili su osnovcima običan dan u uspomenu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. ožujak 2019. 14:37

Prošlost se vratila. Slike su mogle doći iz bilo koje škole koju je posjetio medvjedić Lino, ali datum, 19. veljače 2009. uz "naslov" Čokolino višebojac, govorio je samo jedno - Lino višebojac nakon 10 godina vratio se u OŠ Lipik. U kojoj je ipak nešto manje djece. Naišli smo na neke nove klince, možda i djecu one djece koja su tada trčala dvoranom. U sjećanju su oživjela i neka lica na kojima se tek moglo pročitati koje iskustvo više. Učitelji, nastavnici, profesori, poneki i s kojom sijedom, ostali su, baš kao i godinama prije, strpljivi, susretljivi, čak i s istim optimizmom.

Tadašnja ravnateljica Sanda Ivanović danas vodi 14 učenika 1. a razreda s kojima je niz ogradu tribine "spustila" transparent koji je nosio poruku za sva vremena: "Danas igraj fair play, sutra živi fair play".

" frameborder="0" allowfullscreen>

Prije 10 godina današnja ravnateljica Klaudija Kovač vodila je razred iz kojeg je došao i prvi pobjednik Lino višebojca.

- Pozvali smo učenike koji su prije 10 godina pobijedili. S oduševljenjem su prihvatili poziv i danas su naši posebni gosti - objasnila je ravnateljica.

Bivši pobjednici Marija Pavlović i Antonio Zanetti danas su prekrasni mladi ljudi. Marija je na 4. godini KIF-a i kao asistent radi s autističnom djecom, Antonio je već dvije godine na aerodromu u Zagrebu granični policajac.

- Lijepo je vratiti se - nasmijao se pobjednik iz 2009.

Lijepo je bilo vidjeti ih!

Tomi Vozab i Ivan Vida gosti Lino višebojca

Iz Dubrave su, najsportskijeg kvarta u Zagrebu, a sada su obojica u Nexeu iz Našica. Rukometaši Toni Vozab i Ivan Vida pretvorili su osnovcima iz Lipika jedan naizgled običan dan u uspomenu. Pomogli su im pucati "sedmerce" (Tomi) i "jedanaesterce", motivirali svoje ekipe, natjecali se u trčanju s trećašicom Patricijom Radman (Ivan) i s prvašem Željkom Stankovićem (Tomi), podijelili im brojne autograme i slikali se s njima.

Red je da ih upoznamo malo bolje.

- Praktički smo susjedi, igrali smo dugo u Dubravi, ali nismo zajedno trenirali s obzirom da je između nas pet godina razlike, ali smo u seniorskoj ekipi jedno vrijeme bili zajedno - govori Ivan Vida kojem "onaj Vida" nije ništa.

- U pitanju je slavonska veza, nikakva rodbinska s Domagojem - objašnjava 24-godišnji Ivan.

U rukomet je došao jer su se i njegova dva starija brata bavila rukometom. I zato što je rukomet i tada bio "in".

Obiteljska veza kriva je i što se 29-godišnji Tomi Vozab "zapalio" za rukomet. Trenirati je počeo u 3. razredu OŠ.

- Dubrava je oduvijek bila jak i veliki klub. I ja imam starijeg brata, i tatu i mamu koji su bili u rukometu cijeli život pa ga i ja nisam mogao izbjeći.

U međuvremenu je Tomi pet godina bio izvan Hrvatske.

- Jako lijepo vrijeme sam proveo u Francuskoj, tamo sam promijenio tri kluba u tih 5 godina. I dosta toga sam ostvario. Osvojio sam drugu ligu, bio sam najbolji srednji, prvi vanjski prve i druge lige, bio sam među najboljim strancima prve lige. Bilo je dosta velikih i lijepih stvari. Uspomena i rezultata.

Ivan se sve do Nexea nije micao iz Dubrave. Odlazio je samo - u reprezentaciju. Prvo kadetsku pa juniorsku, a u siječnju ove godine i u seniorsku.

- Bio sam s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu. To mi je najdraži uspjeh i cilj za dalje.

Od prošle godine su opet zajedno - u Našicama. Tomi je potpis na ugovor stavio 1. srpnja, Ivan 1. kolovoza.

Tomi, zašto Nexe?

- Dobio sam dobru ponudu kluba, bio sam i prije nekoliko mjeseci u Našicama, znao sam što me čeka i nisam ni malo dvojio. Igramo dobro, super nam je, družimo se, svi smo jedna velika obitelj, i nemamo nikakvih problema.

Ivane, zašto Nexe?

- Pa ja sam cijelu svoju karijeru proveo u Dubravi, iš'o sam na faks i evo, došlo je vrijeme za jedan korak naprijed u karijeri. Nexe mi se činio kao dobra opcija, jer raste posljednjih godina. Dobio sam poziv i objeručke ga prihvatio. I apsolutno mi nije žao, uživam u Našicama.

U subotu (danas) imate utakmicu EHF kupa s mađarskom Tatabanyom.

- Da, utakmicu sezone. Svi jedva čekamo subotu i prvo mjesto u skupini kako bismo izborili to četvrtfinale. Veselimo se - priznaje Ivan.

I Tomi je jedva čeka iako neće biti u ekipi. Kaže da će dečke bodriti s tribine.

- Rame me od prosinca malo po malo boli, rješavam taj problem pa se vratim, a onda mi se bol opet vrati. Još tri tjedna moram pauzirati, i nadam se povratku na teren što prije.

Gromove, koji su pravi hit u Slavoniji, nose navijači i zajedništvo. Pa su i želje svih igrača praktički iste.

- Želim ostati u Našicama i osvojiti sve što se da osvojiti. Sada, vidjet ćemo koliko ćemo u tome uspjeti. Nadamo se najboljemu i dat ćemo sve od sebe - siguran je Vozab.

I Ivan ima iste ambicije...

- Želimo iskoristiti sve šanse. Na dobrom smo putu ove sezone, imamo izgleda na sve četiri fronte. Osobno mi je odlično, tu se dobro snalazim i želim ostati što duže jer "pišemo" zaista lijepu priču u Našicama.

I u Lino priču su ušli otvorena srca. Čini se da vam se svidjelo?

- Pa naravno da je. Kako ne bi?! Jedan lijepo proveden dan u Slavoniji s djecom. Sigurno ću ga upamtiti cijeli život, nadam se da će ga se sjećati i sva djeca. Baš nam je bilo lijepo, malo smo se podružili, upoznali se, popričali...

A što kaže Ivan?

- O, odlično, baš je bilo lijepo. Uživao sam u svakom trenutku provedenom s djecom. Baš svi su bili u "Lini" i htjeli pobijediti. Davali su sve od sebe, bio mi je užitak bodriti ih.

Tomi Vozab završio je školu za vozača motornog vozila i prometnog tehničara.

- Promet je tu, diploma je tu, ali profesionalno se držim rukometa, to ipak malo više volim i cijenim, u tome ću još ostati.

Za koji mjesec život će mu biti još sretniji.

- Da, čekam bebu. Za par mjeseci dobit ću dečka - ponosno će.

Ljevoruki Ivan Vida pri kraju je studija na ekonomiji.

- Imam još samo diplomski. Za mjesec dva i to će biti gotovo pa ću se fokusirati na rukomet, Nexe, EP...

Čekao ih je još sat i pol vožnje do Našica. Nisu se žalili.

LINO VIŠEBOJAC, REZULTATI

Učenice: 1. Antonela Šubert (8. a razred) 130 bodova, 2. Mia Adamović (5) 120, 3. Renata Jozinović (8) 110, 4. Rea Šafar (5) 100, 5-8. Marijana Markus (5), Ana Keć (6), Nina Rade (7) i Patricija Gamberger (7) 90, 9-11. Nika Kozić (6), Staša Kukić (7) i Dorotea Prebežac (8) 70, 12. Leona Butorac (6) 50 bodova.

Učenici: 1. Tin Jurjević (5. b razred) 160 bodova, 2. Dorijan Šafar (8) 120, 3-4. Leon Kaurin (6) i Teo Duvnjak (8) 110, 5-7. Fran Bahnik (5), Sergej Buzdum (5) i Karlo Majstorović (8) 100, 8. Stjepan Dietzman (7) 80, 9. Lovro Bruneta (6) 70, 10-11. Mihael Komljenović (7) 60 i Stjepan Bina (7) 60, Mauricio Budanec (6) 50 bodova.

Linker
19. travanj 2024 01:50