Screenshot: Youtube
13. SEZONA AKCIJE SPORTSKIH NOVOSTI

VIDEO: LINO VIŠEBOJAC U SEMELJCIMA Praznik za 333 učenika i njihove učitelje, Iva i Petar novi finalisti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. ožujak 2019. 15:12

Nakon što je mjesecima trajala nastava dok su se obavljali radovi, u tjednu u kojem je u OŠ Josipa Kozarca u Semeljcima došao medvjedić Lino, škola je osvanula u novom ruhu. Obnovljena je fasada, popravljen krov na dvorani i stavljena izolacija. Školska-sportska dvorana više neće prokišnjavati, učenicima na tjelesnom neće biti hladno, nema više ni skela, neće biti buke niti će se čuti udarci čekića...

Ponovo će se stvarati sportski uspjesi i učenici trenirati za natjecanja. Možda je upravo zato i dva sata prije početka programa tribina bila puna učenika matične i svih šest područnih škola (Forkuševci, Mrzović, Kešinci, Koritna, Vrbica, Vučevci). U predvorju je bila izložba likovnih radova. Medvjedić Lino u svim tehnikama, veliko srce od salveta, Lino i Lina koje su donijela djeca iz Mrzovića kako bi se svi mogli slikati i kako bi svi bili Lino i Lina. Za 333 učenika Lino višebojac bio je praznik.

A praznik je bio i za njihove učitelje koji su tjednima sa svojim osnovcima smišljali transparente, poruke koje će ispisati na njima i pomogli im u izradi navijačkih rekvizita. Lino je bio praznik i za četvero sportaša koji su Semeljčanima došli uljepšati njihov dan. Rukometaši Nexea, Mario Tomić i Marin Šipić, atletičari Slavonija Žita, reprezentativci u skoku s motkom Elija Valentić i Dario Prekl, opet su bili djeca. Pomagali su natjecateljima u skoku u dalj i u sprintu (Elija), na košarci (Dario), nogometu (Marin) i u rukometu (Mario), motivirali svoje ekipe u potezanju konopa, štafetama i skokovima u vreći, natjecali se s navijačima Enom Rajninger (4. razred) u rukometu i s Darijem Blaževićem (7) u nogometu, darivali natjecatelje slatkim poklon vrećicama Podravke...

Nisu posustali ni kad su se s tribina sjatili navijači. Neumorno su dijelili autograme i selfieje. Dolazak razigranog medvjedića Line u Semeljce ostat će u sjećanju osmašici Blanki Barić jer je njezin sastavak za natječaj na temu ‘svijet po tvom’ proglašen najboljim, pamtit će ga i učenici područnih škola - mališani iz PŠ Vučevci imali su najimpresivniji transparent, prvašica Tea Orešković (PŠ Forkuševci) proglašena je najboljom maskom, a 20 učenika iz PŠ Koritna bili su najvatreniji navijači. I na kraju, na finale Lino višebojca putovat će najuspješniji sportaši, pobjednici 14. Lino višebojca ove godine - sedmaš Petar Komljenović koji je skupio 130 bodova i šestašica Iva Jukić koja je prvo mjesto osvojila sa 120 bodova.

Ravnateljica Ružica Primorac je odahnula, sve je prošlo u savršenom redu i njeni učenici su uživali i super se proveli. Zadovoljan je bio i prof. TZK-a, komplimente projektu dijelili su i sportaši, nastavnici i učitelji, a sve je oduševio i medvjedić Lino u čiju je čast napravljena velika i slasna torta.

Linker
19. travanj 2024 10:52