MA NAJJAČI SU NEMA ŠTO

VIDEO: NAJBOLJI SU DOMA, ALI NAJBOLJI SU I U CIJELOM SVIJETU Vaterpolisti čestitali Božić i Novu godinu, ali i odgovarali na vrlo zanimljiva pitanja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. prosinac 2017. 22:53

Vaterpolisti su ponovno na tronu. Kako na onom svjetskom, tako i našem, Sportskih novosti. Od osamostaljenja države sa šest trofeja momčadi godine oni su najuspješnija reprezentacija u loptačkim igrama.

U posljednjih deset godina ovo im je peti naslov. Svake druge godine statistički. U istih tih deset godina na neku od stepenica postolja uspinjali su se 18 puta! Malo manje od dvaput godišnje u prosjeku.

Nedavno, kad je predsjednica države tradicionalno uručivala ordene najboljima u Hrvatskoj u svim područjima života, od 25 nagrađenih iz sporta, 21 je bio iz - vaterpola! Od toga 18 igrača, 2 trenera i 1 dužnosnik.

Da ne biste mislili da ih obasiplju draguljima samo u domovini, ove su godine proglašeni najboljom vaterpolskom momčadi u svijetu u izboru svoje krovne organizacije FINA-e. Kad su, pak, birali najbolji izbornici i treneri svijeta, u idealnoj sedmorki planeta bila su četvorica iz Hrvatske i, naravno, onaj jedan pojedinačno najbolji je opet Hrvat.

Linker
25. travanj 2024 05:47