Alpine Skiing – Pyeongchang 2018 Winter Olympics – Men’s Alpine Combined – Jeongseon Alpine Centre - Pyeongchang, South Korea – February 13, 2018 - Pavel Trikhichev, an Olympic athlete from Russia, reacts after crashing in the Men's Downhill part of the Men's Alpine Combined. REUTERS/Mike Segar
REUTERS/Mike Segar / REUTERS

Pavel Trihičev

DOBRO JE JOŠ I PROŠAO

VIDEO: PRITAJENI FAVORIT PREŽIVIO STRAVIČAN PAD NA OLIMPIJSKIM IGRAMA Izgubio kontrolu, proletio kroz zaštitnu ogradu i završio u krvi i modricama

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 13.02.2018. u 15:02

 • Najbolji skijaš današnjice 28-godišnji Austrijanac Marcel Hirscher osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u kombinaciji na ZOI u Pjongčangu, on je do svog prvog olimpijskog zlata stigao sa 23 stotinke prednosti ispred srebrnog Francuza Alexisa Pinturaulta, odnosno 1.02 sekunde ispred još jednog Francuza Victora Muffat-Jeandeta koji je osvojio broncu, dok su hrvatski predstavnici Filip Zubčić i Natko Zrnčić-Dim zauzeli 12., odnosno 19. mjesto sa 3.08 i 4.03 sekunde zaostatka.

  Osim solidnih nastupa naših skijaša valja izdovojiti i nastup ruskog skijaša Pavel Trihičev koji svoj debi na Olimpijskim igrama neće pamitit po dobrom. Naime, spomenuti je tijekom kombinacije u Pjongčangu pri brzini od 60 km/h izgubio kontrolu i zletio sa staze te završio u zaštitnoj ogradi.

   

  Nadao se drugoplasirani iz Wengena prošlog mjeseca kako bi mogao uhvatiti postolje na Igrama, ali jak vjetar i mala pogreška odnijeli su san. Trhičev je ostao nepomično ležeti na zemlji, a nakon što mu se oko 20-ak minuta ukazivala pomoć prebačen je u bolnicu na detaljnije pregelde. Prema prvim informacijama Rus je prošao tek s manjim ozljedama, posjekotinama i modricama.

  Iz drugih medija