screenshot youtube
GDJE JE NESTAO ČOVJEK?

VIDEO: ŠOKANTNE SCENE OBIŠLE SVIJET! UDARIO GLAVOM U OGRADU, KOLABIRAO, A POMOĆI NEMA Ležao pokraj skupine ljudi koja ga je fotografirala

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2018. 15:36

Sramotne scene viđene su na Igrama Commonwealtha gdje se škotski maratonac Callum Hawkins zbog iscrpljenosti srušio za vrijeme utrke, a nitko od okupljenih nije mu priskočio u pomoć, nitko od gledatelja, ali niti liječnika.

Unesrećeni Hawkins kolabirao je samo dva kilometra od cilja u Gold Coastu u Australiji. Valja istaknuti kako je Škot do tog trenutak bio vodeći, ali tijelo ga je izdalo u samoj završnici. U jednom se trenutku primio za ogradu, pao, ali se uspio pridići. Ipak, po isteku 40. kilometra udario je glavom u ogradu, pao i ostao ležati na tlu nekoliko minuta prije nego li su liječnici uopće došli do njega.

Nije ovo toliko rijedak slučaj u marataonu obzirom kako je riječ o jednoj od najtežih disciplina, ali sramota u čitavoj priči bila je ta što je liječnicima bila potrebna čitava vječnost kako bi mu pomogli, dok su okupljeni gledatelji uglavnom sve fotografirali i mirno promatrali čitavu situaciju.

- Liječnička ekipa i organizacijski odbor Igara mora odgovoriti na važna pitanja- napisala je na društvenoj mreži Paula Radcliffe, svjetska rekorderka u maratonu.

Mark Peters, inače izvršni direktor Igara ispirčao se Hawkinsu i kazao kako mu je pružena sva potrebna liječnička pomoć. Istina, ali ona je u ovom slučaju stigla s previše zakašnjenja.

Linker
23. travanj 2024 02:31