screesnhot
DOBRO JE I PROŠLA

VIDEO: STRAVIČAN PAD AUSTRIJANKE U NJEMAČKOM GARMISCHU Pri brzini od 130km/h naletjela na neravninu, poletjela zrakom i probila dvije zaštitne ograde

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2019. 19:11

Austrijska skijašica Stephanie Venier ostvarila je u nedjelju svoju prvu pobjedu u utrkama za Svjetski kup, nakon što se na spustu u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu najbrže spustila niz stazu Kandahar.

I dosadašnji najbolji rezultat 25-godišnje Austrijanke u Svjetskom kupu bio je ostvaren na istom skijalištu, na kojem je osvojila drugo mjesto u superveleslalomu prije dvije godine.

Drugo mjesto, baš kao i na jučerašnjem superveleslalomu, osvojila je Talijanka Sofia Goggia koja je za Venier zaostala 25 stotinki, dok je treće mjesto po drugi put u karijeri zauzela 22-godišnja Njemica Kira Weidle sa 54 stotinke zaostatka za pobjednicom.

Utrka je više puta prekidana zbog uređivanja staze i padova skijašica, a najgore je prošla Austrijanka Cornelija Huetter koja je sa 130km/h naletjela na neravninu koja ju je lansirala u zaštitnu ogradu. Probila je Austrijanka čak dvije ograde da bi se zaustavila na trećoj. Ustala se vrlo brzo Cornelija i iako je pad izgledao stravično, vijesti o nekakvoj ozbiljnijoj ozljedi zasad nema.

Linker
25. travanj 2024 14:04