Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing
VELIKI KONKURENTI

VIDEO: VRHUNSKA ZABAVA 'ZAKLETIH NEPRIJATELJA' Tonči Stipanović izgubio u lunaparku, ali dobio na regatnom polju

Piše: Hrvoje BulešićObjavljeno: 12. prosinac 2016. 15:58

Završeno je finale Svjetskog jedriličarskog kupa u Melbourneu. Hrvatski jedriličari Tonči Stipanović i Filip Jurišić osvojili su treće i deveto mjesto u klasi Laser.

Tonči Stipanović i Tom Burton. Veliko rivalstvo u klasi Laser koje je u Riju završilo zlatom za Australca i srebrom za našeg kormilara dobilo je nastavak u Melbourneu. Uoči jedrenja za medalje treći Burton imao je bod prednosti ispred četvrtog Tončija, što je značilo da onaj tko bude uspješniji u posljednjem okršaju osvaja brončanu medalju u finalu.

Za zagrijavanje Burton i Stipanović otišli su u lunapark. U prve tri igre Tonči je doživio fijasko. Burton je poveo 3-0, pa je Stipanović samo uspio ublažiti poraz (2-3).

- Tom je kao i uvijek imao malo više sreće - objasnio je naš srebrni olimpijac.

No, na regatnom polju situacija je bila obrnuta. Stipanović je u cilj ušao treći, a Burton posljednji, deseti, i hrvatski je jedriličar dobio malu satisfakciju za poraz na Olimpijskim igrama. Filip Jurišić ušao je u Top 10 finala Svjetskog kupa. Jedrenje za medalje okončao je na devetom mjestu.

- Cijeli tjedan jedrenja u Melbournu bio je jako težak, ali u isto vrijeme i poučan. Moram biti zadovoljan sa segmentima na kojima sam dosta radio tokom zadnjeg perioda priprema, ali iskreno nisam zadovoljan plasmanom. Sa ovom regatom zatvaram godinu i uzdignute glave ulazim u novu, 2017., poručio je Jurišić.

Linker
18. travanj 2024 03:11