Water Polo Äi Serbia v Croatia Äi 17th FINA World Aquatics Championships Äi Men's Water Polo Semifinal Äi Budapest, Hungary Äi July 27, 2017 Äi Ivica Tucak, head coach of Croatia reacts. REUTERS/Laszlo Balogh
REUTERS/Laszlo Balogh / REUTERS

Ivica Tucak

POSLJEDNJI ISPIT PRED PRVENSTVO

BARAKUDE PORAŽENE U POSLJEDNJOJ PRIPREMNOJ UTAKMICI UOČI EUROPSKOG PRVENSTVA Stari rivali slavili u napetoj utakmici s jako malo pogodaka

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.07.2018. u 19:58

 • U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči odlaska na Europsko prvenstvo koje će se od 14. do 28. srpnja održati u Barceloni vaterpolisti Hrvatske izgubili su od Mađarske sa 4-6 (2-2, 1-2, 1-2, 0-0).

  U svojevrsnoj reprizi prošlogodišnjeg finala Svjetskog prvenstva u Budimpešti Mađari su uzvratili izabranicima Ivice Tucka za poraz na njihovom plivalištu u utakmici u kojoj su obje momčadi štedjele snagu za Europsko prvenstvu.

  Golove za Hrvatsku dali su: Lončar dva te Vukičević i Garcia po jedan, a za Angyal dva, Manhertz, Vamos, Jansik i Batori za Mađarsku.

  Nakon utakmice Tucak je obznanio imena 13-orice igrača koje vodi u Barcelonu.

  To su vratari: Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri: Luka Lončar i Josip Vrljić, braniči: Andro Bušlje, Marko Macan i Ivan Buljubašić te vanjski Maro Joković, Javier Garcia, Loren Fatović, Anđelo Šetka, Ante Vukičević, Lovre Miloš.

  U Barcelonu naši reprezentativci otputovat će u subotu, a prvi nastup imat će u ponedjeljak, 16. srpnja kada će u prvom kolu skupine C igrati protiv Nizozemske, 18. srpnja protiv Turske, a 20. srpnja će po mnogima igrati odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u skupini protiv reprezentacije Grčke.

  Iz drugih medija